דפים

יום רביעי, 29 באפריל 2015

כשצבע וטעם נפגשים... קבלו מתכון לממולאים ססגוניים

בס"ד




והרי לכם מתכון נפלא לממולאים ססגוניים וטעימים, לכם כן כן 
לכם, מבקריי הבלוג שלי.













כשניסיתי לחשוב כיצד הפעם אני משדרגת את ארוחת הצהריים
היום לילדי, נזכרתי בממולאים הטעימים שאימי מכינה וחשבתי לעצמי, נכון זה מצריך קצת יותר מאמץ אבל וואלה מגיע להם שאפנק 
אותם ואתאמץ בשבילם.
טוב חברים יקרים המתכון יצא פשוט נפלא והחלטתי שעליו אני לכם,
ממליצה באהבה ואתכם משתפת בשמחה !!!
לנוחיותכם מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות ,שלב אחרי שלב את הכנתו. 

                      בהצלחה !!!!



מצרכים :

















2 פילפלים 
2 קישואים
2 גמבות אדומות
בצל גדול קלוף
2 עגבניות שמרוקנים אותן מתוכן

                                                                          




























לרוטב

1/4 כוס שמן
2-3 שיני שום פרוסים
רסק קטן של יכין (בערך כ-100גר')
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה
כף אבקת מרק
כף סוכר חום
מים לכיסוי הממולאים
וחופן של כרפס וכוסברה קצוצים גס


מצרכים למילוי:


כוס אורז מבושל (אני מכינה במקרו עם 2 כוסות מיים, כף שמן וכפית מלח, למשך כ12 ד' )
בערך 300 גר' בשר בקר טחון 
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה
כף אבקת מרק


אופן ההכנה :









תחילה נבשל במיקרוגל כוס אורז עם 2 כוסות מיים, כף שמן וכפית מלח, למשך כ-12 ד'







נוסיף את הבשר הטחון והתבלינים,















נרוקן את הפלפלים הקישואים העגבניות והבצל מתוכן .


















בבצל נחרוץ חריץ לכל אורכו ונפזר על החריץ מלח
ונשים בצד לריכוך למס' דקות.
לאחר מכן נמלא את הפלפלים העגבניות והבצל










וניגש להכנת הרוטב בסיר נטגן את שיני השום
עם הרסק












נוסיף את התבלינים וכוס המים ונערבב














לרוטב נכניס את הירקות הממולאים










נוסיף עוד מים רתוחים שיכסו את פני הירקות,
נכסה את הסיר ונבשל על אש בינונית,
למשך כחצי שעה עד 40 דקות.










והרי לפניכם התוצאה הנפלאה, ממולאים ססגוניים וממש מזמינים.
אילו רק יכולתי להעביר לכם את טעמם דרך התמונות...
מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!

ממרח חלבהעל טהרת הבריאות והטיבעיות ..... המתכון המצולם כבר כאן

בס"ד

וואוו חברים שלי מבקריי בלוג יקרים,
ממש התגעגעתי, אחרי מס' ימים שלא פרסמתי בעקבות החג והשבת יצאתי קצת לחופש.
כעת משחזרנו לשיגרה המבורכת, אני מפרסמת מתכון שהמליצה לי עליו חברתי
וגם בעיקבות שוטטתי בגוגל כהרגלי, מצאתי מתכון גם בריא וגם טיבעי לממרח חלבה.
בו אבחר לשתף אתכם מתכון קליל ומהיר הכנה ,
ממש דקה ויש לכם ממרח מעולה על טהרת הבריאות.
אני אנסה אותו בסנדביץ שאמרח לנהוראי שלי בע"ה מחר...
אופס.... רק חשבתי שאנסה ,
אחרי שהכנתי את התערובת ובאתי לצלם את הממרח המוכן ,
גיליתי להפתעתי שהממרח חוסל.
כנראה שלמישהו  מבני בייתי זה היה ממש טעים...

ולכן לכם אני ממליצה באהבה ואתכם משתפת בשמחה !!!

לנוחיותכם מצורף כאן המתכון והתמונות המתארות את  אופן הכנתו.
    
בהצלחה !!!!

אפרופו 
יש לציין שהטחינה היא טחינה של שופרסל, טחינה טעימה במיוחד.
המלצה אישית שלי נסו אותה בטוחה שתאהבו.

מצרכים  לכמות קטנה
(לצורך ניסיון במידה ותאהבו הכפילו כמויות )
2 כפות טחינה גולמית
כף דבש
1/4 כפית קינמון
כפית מיץ לימון



 אופן ההכנה :

לערבב את הטחינה עם הדבש ומיץ הלימון,להוסיף את הקינמון.



ניתן להוסיף 1 כף שקדיה לתערובת

(השקדיה עשויה שקדים טחונים ודומה במרקמה ובטעמה
לטחינה- ניתן להשיג אותה בחנויות טבע)

תוצאת תמונה עבור ממרח חלבה ביתית

לא חובה למרוח את החלבה, אפשר פשוט לאכול עם כפית.

מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!