בס"ד
וואוו חברים תקשיבו,אין דברים כאלה...
רוטב איולי מדהים,רוטב לפסטה שהכרתי רק לאחרונה בסדנה לבישול
איטלקי ... זוכרים שסיפרתי לכם עליה? הסדנה עם השף רונן מעיין האלוף, ממכללת השף בראשל"צ.
רוצה לספר לכם שרוטב אַיוֹלִי הוא רוטב המורכב משיני שום ושמן זית.
מקור הרוטב הוא בחבל הארץ פרובאנס, והשם "איולי" מורכב מהמילים "שום" ו"שמן" בשפת המקום.
טוב אז תשמעו הרוטב הוכן עם שמן הזית כורסי של בית הבד של הגולן.
השתמשתי בשמן, שהוא אחד מתוך סדרה של שלושה שמנים איכותיים, שמן "כורסי" – שמן זית כתית מעולה המיוצר מזיתים שחורים בשלים שנמסקו בסוף העונה.
מאופיין בשילוב של טעם עדין ונוכחות ברורה (טעם חזק יותר משמן הזית "טבחא")
השני בסדרה הוא שמן "הטבחא"- שמן זית כתית מעולה, המיוצר מזיתים ללא גרעין, בתהליך יחודי והוא מאופיין בטעם עדין, המתאים לבישול או למטבל.
וכעת אשמח לשתף אתכם במתכון והתמונות המפרטות ,שלב אחרי שלב את הכנתו, של רוטב האיולי הנפלא!!!
ממליצה לכם עליו באהבה ומשתפת בו בשמחה !!!
בהצלחה !!!!
מצרכים :
אופן ההכנה:
במקביל יש לחמם את שמן הזית
והרי לכם התוצאה, פסטה קונקינולי ברוטב איולי, פשוט יאמייייי...
מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!
וואוו חברים תקשיבו,אין דברים כאלה...
רוטב איולי מדהים,רוטב לפסטה שהכרתי רק לאחרונה בסדנה לבישול
איטלקי ... זוכרים שסיפרתי לכם עליה? הסדנה עם השף רונן מעיין האלוף, ממכללת השף בראשל"צ.
רוצה לספר לכם שרוטב אַיוֹלִי הוא רוטב המורכב משיני שום ושמן זית.
מקור הרוטב הוא בחבל הארץ פרובאנס, והשם "איולי" מורכב מהמילים "שום" ו"שמן" בשפת המקום.
טוב אז תשמעו הרוטב הוכן עם שמן הזית כורסי של בית הבד של הגולן.
מאופיין בשילוב של טעם עדין ונוכחות ברורה (טעם חזק יותר משמן הזית "טבחא")
השני בסדרה הוא שמן "הטבחא"- שמן זית כתית מעולה, המיוצר מזיתים ללא גרעין, בתהליך יחודי והוא מאופיין בטעם עדין, המתאים לבישול או למטבל.
השלישי והאחרון הוא שמן "בית ציידא" – שמן זית כתית מעולה העשוי משילוב של מספר זני זית ירוקים הנמסקים בתחילת העונה.
מאופיין בטעם חזק ודומיננטי.
השמן נפלא לשילוב בחומוס, טחינה, לבנה וכל מאכל, בו שמן הזית הינו שחקן ראשי, ליצירת החוויה הקולינרית.
השמנים של Olea essence מגיעים במארז פח ייחודי המאויר על ידי הצייר היהודי השוויצרי, דני רובינשטיין המתמחה בציורי תנ"ך.
השמנים של Olea essence מגיעים במארז פח ייחודי המאויר על ידי הצייר היהודי השוויצרי, דני רובינשטיין המתמחה בציורי תנ"ך.
וכעת אשמח לשתף אתכם במתכון והתמונות המפרטות ,שלב אחרי שלב את הכנתו, של רוטב האיולי הנפלא!!!
ממליצה לכם עליו באהבה ומשתפת בו בשמחה !!!
בהצלחה !!!!
מצרכים :
חב' פסטה
2 שיני שום קצוצות
חופן כוסברה קצוצה
חופן עלי בזיליקום
1/2 כוס שמן זית (אני השתמשתי ב"כורסי" שמן זית איכותי)
חופן אורגנו טרי/מיובש(אני השתמשתי במיובש)
שמנת מתוקה של תנובה
קורט מלח
קורט פילפל
קופסת פטריות חתוכות
תחילה יש להרתיח את הפסטה עם מיים, שמן וקורט מלח.
במקביל יש לחמם את שמן הזית
להוסיף את הכוסברה הבזיליקום הקצוצים וגם את חופן האורגנו
להוסיף את 2 שיני השום הקצוצות
להוסיף קורט מלח
להוסיף את הפטריות החתוכות ...
להוסיף את השמנת המתוקה ולערבבב
לסנן את הפסטה המוכנה ולהוסיף מעליה את הרוטב הנפלא...
והרי לכם התוצאה, פסטה קונקינולי ברוטב איולי, פשוט יאמייייי...
מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה