דפים

יום רביעי, 13 ביולי 2016

מתכון לממרח מנצח והכי חשוב גם בריא!!!

בס"ד





ברוכים תהיו בבואכם חברים...
והפעם בוחרת לשתף אתכם במתכון נפלא שאומנם לא אני הכנתי אך בהחלט הייתי שותפה לטעימה ממנו....
אתמול השתתפתי בסדנה מדהימה לבישול, עם השף יוסי שטרית המקסים...
אתמול בעקבות השתתפותי בסדנה, הבנתי שאני חייבת להתגבר על הרצון שלי להתעסק בבישול שהוא בישול מהיר ושעליי להכניס את הקטניות לתפריט המזון של בני ביתי ושלי...
הידעתם חברים ששנת 2016 הוכרזה באו"ם כ"שנת הקטניות"?
וכל זאת תודות לערכים התזונתיים הגבוהים שלהן...
עוד אוסיף ואומר שבסדנה היה שימוש בסוגים השונים של הקטניות של חברת סוגתהחברה שמובילה את שוק הקטניות בישראל.
לקטניות ערך תזונתי רב וחשוב לגוף האדם ובסוגת מקפידים על תהליכי האיכות והטעם של חומרי הגלם  כדי שהצרכנים יקבלו את הקטניות הטובות ביותר.
לסוגת קולקציית קטניות רחבה המונה 14 מוצרים וביניהם:
שעועית לבנה, עדשים ירוקות, פול קטן, גרגירי חומוס, עדשים אדומות, אפונה, שעועית בובס, שעועית אדומה, שעועית צבעונית, פול, שעועית לבנה עדינה ושעועית שחורה.


על כל האריזות יוטבע מיתוג חדש של שנת הקטניות ויונגש מידע בנוגע לערכים התזונתיים של כל קטניה.
אכן חברים, הגיעה השעה (והשנה...) להכיר את משפחת הקטניות, ולהעביר אותה אל מרכז הצלחת: עדשים, שעועית, חומוס, אפונה, וחברות נוספות.
שהרי הקטניות עשירות במגוון ערכים תזונתיים, לרבות: חלבון, ברזל, סיבים תזונתיים, ויטמיני B ומגוון נוגדי חמצון.
השילוב הייחודי בין חלבון לסיבים תזונתיים הופך את הקטניות למזון משביע לאורך זמן.
בעבר היה נהוג לחשוב כי יש לשלב דגן וקטנייה באותה ארוחה כדי לקבל 'חלבון מלא' - חלבון העשיר בכל חומצות האמינו החיוניות, אך כיום ידוע שאין בכך צורך - אלא מספיק לאכול קטניות ודגנים באותה יממה כדי ליהנות מחלבון איכותי.
ואחרי שהתעסקנו בחשיבותם של הקטניות בהוספתם לתפריט שלנו, בואו ונקנח במתכון מוצלח ויאמי טעים, של ממרח אפונה יבשה ושמן זית...



  באדיבות השף יוסי שטרית ....

מצרכים: 

300 גר' אפונה יבשה מושרת

4 שיני שום פרוס

חופן גדול של כרישה פרוסה דק

מלח

1/2 כף נענע יבשה

*ניתן להוסיף גם פלפל חריף

הוראות הכנה: 






 לבשל את האפונה כ-40 דק' עד ריכוך 


















בסיר רחב לטגן את הכרישה עם מעט שמן זית, להוסיף שום, לאחר כ-5 דק להנמיך את האש ולהוסיף את האפונה המבושלת, לערבב טוב כ-2 דק' .






לתבל במלח ולהוסיף את כל שאר המרכיבים לטחון לממרח חלק ואחיד...



והרי לכם התוצאה ממש לפני שחוסלה...

חברים אני ממש נהנתי ונחשפתי לליין חדש של מתכונים שבשבילי  עד כה היו כה רחוקים מביצוע....
                              לכן כשנהנים אז משתפים....
 
ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה...














































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה