דפים

יום שישי, 23 במרץ 2018

מתכון לקינוח מושלם

 בס"ד



את הקינוח המושלם הזה הכנתי באהבה בשבוע שעבר בפעם הראשונה... אצבעות פילו במילוי תפוחים מקורמלים!
ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים!
הרשו לי לספר לכם חברים שבשבוע שעבר הזמינה אותי חברתי המדהימה השפית בל קפצן המוכשרת לסדנאת בישול שנקראת 
"פשוט לארח" בבית ניופאן גורמה אשר במלון מנדרין והחוויה הייתה פשוט מושלמת.
חברים בל המדהימה עורכת סדנאות בישול שמכשירות גם את מי שאין לה נגיעה למטבח והופכת אותה לאלופה.
משך הסדנא כשעתיים וכשמתחילים לעבוד עם בל בעלת האנרגיות המדהימות אז אין חשק שהזמן יעבור ורוצים ללמוד ממנה עוד ועוד...
את המתכון הבא אומנם הכנו יחד בסדנה, אך אני מבטיחה לכם בע"ה אכין אותו לבני ביתי מייד לאחר חג הפסח שוב...
כל כך פחדתי תמיד להתעסק עם עלי הפילו ובל גרמה לי להתמודד עם הפחד ולהצליח לעמוד במשימה.
אז קבלו את המתכון הנפלא לאצבעות פילו עם תפוחים מקורמלים
מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!

מצרכים:

5 תפוחי עץ גרנד סמיט
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון 
1 כף ברנדי
2 כפות צימוקים
1 חב' דפי פילו
חמאה מומסת/שמן למריחה

אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות
במקביל ממיסים במחבת את הסוכר ומחכים עד שהסוכר יהיה במרקם אחיד .
מוסיפים את התפוחים אל הסוכר המומס ומחכים שיתקשה
ולאחר כמה דק' הוא חוזר למצב נורמלי.
מוסיפים את הברנדי, הצימוקים והקינמון ומערבבים ללא הפסקה 
לאחר מכן מסירים מהאש ומסננים מהנוזלים(ניתן לשמור את הנוזלים לקישוט מעל האצבעות שיצאו חמות מהתנור)




לאחר שנצנן את התערובת נפרוס את עלה הפילו שהוצאנו מבעוד מועד מהמקרר ונמרח עליו שמן בעדינות



נקפל אותו ל-2 ומעל נבריש שוב בשמן ומעל נפזר מעט סוכר



אחרי שקיפלנו ל-2 נקפל שוב ל-2 כך שיהיו 4 שכבות ונבריש שוב בשמן ונפזר שוב מעט חופן סוכר מעל



ניקח בערך כף או 2 של תערובת תפוחים ונניח בשליש התחתון של הריבוע



נקפל מעט מהעלה בצד שמאל 



וכך גם בצד ימין 



ואז להתחיל לגלגל לסיגר דק



להכין תבנית עם נייר אפייה ולהניח את הסיגרים המוכנים עליה ולהבריש כל סיגר בשמן מעל...
להכניס לאפייה של כ-12 דק' בחום בינוני של 200 מעלות.




זוכרים את מיי התפוחים שסוננו ונשמרו קודם, כעת כשהסיגר יצא חם מהתנור, תוכלו לבזוק עליו מעט אבקת סוכר ואת מיי התפוחים 
ולהגיש עם עלה נענע בדיוק כמו בתמונה...
ולי רק נותר לומר לך בל יקרה את אלופה!!!
חברים זה רק אחד מתוך ששת המתכונים הנפלאים שהכנו בסדנה, אז תגידו למה אתם מחכים?
אתם חייבים, אבל ממש חייבים, להרשם ולהנות מאחת או יותר מהסדנאות שבל קפצן מקיימת...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה