בס"ד
ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים!!!
קבלו מתכון מוצלח לטארט עגבניות, גבינת עיזים ובצל מקורמל
מתכון ששותפתי בו ואני מעבירה אליכם והלאה...
(מאת הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י")
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית 22X33 מרופדת בנייר
חומרים לטארט
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם (1+1/4 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם קמח חיטה מלא 100% דק, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית מלח
1 ביצה
1 כף חלב
למלית
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס דק
170 גרם גבינת עיזים
500 גרם עגבניות תמר פרוסות דק לאורך
עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה
טארט
מכניסים את החמאה, הקמחים והמלח לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומשטחים לצורת דסקית. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות 30 דקות (עד יום אחד, וניתן לשמור עד חודש במקפיא).
מוציאים את הבצק המצונן מהמקרר, מרדדים ומניחים בתבנית קיש. מורידים את השאריות משולי התבנית ומעבים את השוליים בשכבה נוספת מהשאריות.
מחוררים את הבצק במזלג. מניחים נייר כסף על הבצק ומעליו משקולת אפייה (או 1-2 חופני קטניות יבשות, שימנעו מהתחתית לתפוח במהלך האפייה).
אופים כ-20 דקות במרכז התנור, עד לקבלת גוון זהוב בהיר מסביב לשוליים.
מסירים את נייר הכסף בעדינות וממשיכים לאפות כ-10-8 דקות, עד שכל הבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית על רשת צינון.
מילוי
בזמן שהטארט נאפה, מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מעל אש בינונית. מוסיפים בצל, מלח ופלפל שחור ומטגנים 20-10 דק' תוך ערבוב לעיתים קרובות עד לקבלת גוון חום-זהוב.
מעבירים את התנור למצב גריל (חום עליון גבוה עם ונטה).
מעבירים את מילוי הבצל המקורמל אל הטארט האפוי ומכסים את כל התחתית במילוי.
מפזרים מעל הבצל את גבינת העיזים המפוררת.
מסדרים את העגבניות מעל גבינת העיזים, כאשר העגבניות חופפות זו על זו כמעין רעפים.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים את כף שמן הזית הנותרת מעל.
מכסים את קצות הטארט בנייר כסף כדי למנוע מהם להישרף.
מניחים את הטארט בקומה העליונה של התנור וצורבים 4-3 דקות עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב.
מקשטים בעלי בזיליקום טריים.
ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
***
טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" נמנית עם טחנות הקמח המובילות בארץ מאז 1921. הטחנה רוכשת חיטה איכותית מחקלאים מקומיים ומאזורי גידול שונים בעולם, מאפיינת כל חיטה בנפרד ויוצרת תערובות איכותיות שמתאימות לסוגי הקמחים השונים. הטחנה חרתה על דגלה להיות מובילת דרך בהיענות לדרישות המשתנות של השוק ועובדת עם אופים ואנשי מקצוע מומחים כדי להיות ׳עם היד על הדופק׳ בפיתוח מוצרים חדשים וייחודיים. בין קמחי הטחנה: סדרת קמחים עתיקים מלאים 100% - אמר, אינקורן, קמוט וטף; "הסדרה הבריאה" – קמח חיטה מלא 100%, שיפון מלא 100%, כוסמין מלא 100% וקמח כפרי – בטחינה דקה במיוחד; קמח דורום איטלקי בטחינה דקה (רימצ'ינטה); קמח כוסמין לבן; סמולינה דורום; קמח לחם לבן מועשר, קמח לחם מלא 100% הייחודי ועוד רבים נוספים.
למידע ולמתכונים נוספים:
http://www.hagdolot.co.il
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il
ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים!!!
קבלו מתכון מוצלח לטארט עגבניות, גבינת עיזים ובצל מקורמל
מתכון ששותפתי בו ואני מעבירה אליכם והלאה...
(מאת הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י")
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית 22X33 מרופדת בנייר
חומרים לטארט
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם (1+1/4 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם קמח חיטה מלא 100% דק, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית מלח
1 ביצה
1 כף חלב
למלית
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול פרוס דק
170 גרם גבינת עיזים
500 גרם עגבניות תמר פרוסות דק לאורך
עלי בזיליקום לקישוט
אופן ההכנה
טארט
מכניסים את החמאה, הקמחים והמלח לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה והחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומשטחים לצורת דסקית. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות 30 דקות (עד יום אחד, וניתן לשמור עד חודש במקפיא).
מוציאים את הבצק המצונן מהמקרר, מרדדים ומניחים בתבנית קיש. מורידים את השאריות משולי התבנית ומעבים את השוליים בשכבה נוספת מהשאריות.
מחוררים את הבצק במזלג. מניחים נייר כסף על הבצק ומעליו משקולת אפייה (או 1-2 חופני קטניות יבשות, שימנעו מהתחתית לתפוח במהלך האפייה).
אופים כ-20 דקות במרכז התנור, עד לקבלת גוון זהוב בהיר מסביב לשוליים.
מסירים את נייר הכסף בעדינות וממשיכים לאפות כ-10-8 דקות, עד שכל הבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית על רשת צינון.
מילוי
בזמן שהטארט נאפה, מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מעל אש בינונית. מוסיפים בצל, מלח ופלפל שחור ומטגנים 20-10 דק' תוך ערבוב לעיתים קרובות עד לקבלת גוון חום-זהוב.
מעבירים את התנור למצב גריל (חום עליון גבוה עם ונטה).
מעבירים את מילוי הבצל המקורמל אל הטארט האפוי ומכסים את כל התחתית במילוי.
מפזרים מעל הבצל את גבינת העיזים המפוררת.
מסדרים את העגבניות מעל גבינת העיזים, כאשר העגבניות חופפות זו על זו כמעין רעפים.
מתבלים במלח ופלפל שחור ומזלפים את כף שמן הזית הנותרת מעל.
מכסים את קצות הטארט בנייר כסף כדי למנוע מהם להישרף.
מניחים את הטארט בקומה העליונה של התנור וצורבים 4-3 דקות עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב.
מקשטים בעלי בזיליקום טריים.
ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
***
טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של א"י" נמנית עם טחנות הקמח המובילות בארץ מאז 1921. הטחנה רוכשת חיטה איכותית מחקלאים מקומיים ומאזורי גידול שונים בעולם, מאפיינת כל חיטה בנפרד ויוצרת תערובות איכותיות שמתאימות לסוגי הקמחים השונים. הטחנה חרתה על דגלה להיות מובילת דרך בהיענות לדרישות המשתנות של השוק ועובדת עם אופים ואנשי מקצוע מומחים כדי להיות ׳עם היד על הדופק׳ בפיתוח מוצרים חדשים וייחודיים. בין קמחי הטחנה: סדרת קמחים עתיקים מלאים 100% - אמר, אינקורן, קמוט וטף; "הסדרה הבריאה" – קמח חיטה מלא 100%, שיפון מלא 100%, כוסמין מלא 100% וקמח כפרי – בטחינה דקה במיוחד; קמח דורום איטלקי בטחינה דקה (רימצ'ינטה); קמח כוסמין לבן; סמולינה דורום; קמח לחם לבן מועשר, קמח לחם מלא 100% הייחודי ועוד רבים נוספים.
למידע ולמתכונים נוספים:
http://www.hagdolot.co.il
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il
מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!
ואם חשקה נפשכם בעוד מתכונים מצולמים ומוצלחים
הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת "מתכונים מצולמים"
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה