בס"ד
אז חג הפסח כבר ממש בעיצומו...
ברוכים תהיו חבריי, מבקריי בלוג אהוביי.
פעם היה ממש מסובך לעבור את החג מבחינה קולינרית, כי לא ידענו מה לאכול בכדי לשבוע בחג הפסח.
כיום יש המון תחליפים לקמח וניתן לשדרג ולהכין אוכל משביע וטעים גם בחג המדהים הזה.
ביום שישי האחרון הסבנו כולנו אל השולחן וערכנו סדר נפלא כהלכתו
אך לפני הכניסה של השבת והחג תרתי כהרגלי וחיפשתי אחר מתכון לקינוח מושלם שימתיק לבעלי ולילדיי את השבת והחג.
ואז מצאתי את המתכון לעוגה הכל כך מושלמת הזו עוגת שוקולד עם ציפוי של קרם קוקוס נפלא.
מי שבא לו לפנק את יקירו מוזמן להכין אותו ולהנות משפע מחמאות שיקבל בעבורו...
בהצלחה!!!
מצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1.5 כוסות מים חמים
1 כוס קמח מצה לעוגות
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס אבקת שוקולית
1/2 כוס קוקוס טחון
מצרכים לקרם קוקוס:
1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
1 כף סוכר
20 גרם חמאה/מחמאה
2/3 כוס קוקוס טחון
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
מערבבים בקערה את קמח המצה, אבקת האפיה, אבקת השוקולית והקוקוס.
מקציפים (במיקסר) בקערה נפרדת את הביצים שלמות (בלי להפריד חלבון וחלמון) עם הסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה (במשך כ-3 דקות).
מוסיפים את השמן והמים ומערבבים.
מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות (תבנית אינגליש קייק) או כ-50 דקות (תבנית עגולה 24).
מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות (תבנית אינגליש קייק) או כ-50 דקות (תבנית עגולה 24).
הכנת קרם קוקוס:
מחממים במיקרוגל (או על הכיריים) שמנת/קצפת צמחית ומוציאים.
מוסיפים סוכר וחמאה ומערבבים עד שהחמאה וסוכר נמסים.
מוסיפים את הקוקוס ותמצית הוניל ומערבבים.
-כשהעוגה מוכנה, יוצקים את קרם הקוקוס על העוגה.
-כשהעוגה מוכנה, יוצקים את קרם הקוקוס על העוגה.
מצננים לטמפ' החדר ושומרים את העוגה במקרר.
והרי לפניכם התוצאה הנפלאה, תמונה אחת שווה אלף מילים!!!
ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה!!!
הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת "מתכונים מצולמים"
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה