בס"ד
חברים שלי , כמה טוב שבאתם ואתם כבר כאן!!!
מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
(אני ויתרתי על הקרור במקרר וישר הכנסתי לבישול במרק)
במקביל בסיר מרתיחים ירקות למרק
אני הכנתי את המרק מ: 3 תפוחי אדמה ,2-3 גזרים,
והרי לפניכם התוצאה כדורי קמח מצה שצפים להם,לצד הירקות בנחת בתוך הצלחת...
ולי נותר רק לאחל בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!
המלצות לטעמים נוספים של כדורי קמח המצה:
לקניידלך ירוקים – מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח פסטו ביחד עם הביצים.
לקניידלך אדומים - מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות ביחד עם הביצים.
ברוכים תהיו בבואכם!
לכבודו חג הפסח הנפלא, רציתי לשתף אתכם במתכון מוצלח לכדורי קמח מצה(קניידלך)שישוטו להם בתוך צלחת לצד ירקות בריאים וטעימים ..
אצלי המרק מככב כמעט כל ימי החג, כתוספת למנה העיקרית וממש אהבו את טעמו ואני בחרתי לשדרג אותו השנה.
המתכון מוכר כמתכון לכדורי קניידלך אך אני עשיתי מהם כדורי קניידלך ממולאים בבשר טחון וגזר ובצל מטוגנים וממש הפכתי אותם לקובות ברוטב של מרק ירקות והטעם יצא פשוט מושלם!!!
לכבודו חג הפסח הנפלא, רציתי לשתף אתכם במתכון מוצלח לכדורי קמח מצה(קניידלך)שישוטו להם בתוך צלחת לצד ירקות בריאים וטעימים ..
אצלי המרק מככב כמעט כל ימי החג, כתוספת למנה העיקרית וממש אהבו את טעמו ואני בחרתי לשדרג אותו השנה.
המתכון מוכר כמתכון לכדורי קניידלך אך אני עשיתי מהם כדורי קניידלך ממולאים בבשר טחון וגזר ובצל מטוגנים וממש הפכתי אותם לקובות ברוטב של מרק ירקות והטעם יצא פשוט מושלם!!!
1+1/2 כוסות (360 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, רותחים
1 כף שמן קנולה
1+1/4 כוסות (130 גרם) קמח מצה
1 כפית שטוחה מלח
2 ביצים גדולות (L)
מצרכים למילוי הקובות
בצל גדול קצוץ דק
1 כף שמן קנולה
1+1/4 כוסות (130 גרם) קמח מצה
1 כפית שטוחה מלח
2 ביצים גדולות (L)
מצרכים למילוי הקובות
בצל גדול קצוץ דק
גזר קצוץ דק
1/4 ק"ג בשר בקר טחון
1/4 סוס שמן לטיגון
1/4 כפית פפריקה1/4 כפית כורכום
1/4 סוס שמן לטיגון
1/4 כפית פפריקה1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה.
מצננים כ-10 דקות.
מצננים כ-10 דקות.
מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
(אני ויתרתי על הקרור במקרר וישר הכנסתי לבישול במרק)
הכנת המילוי של הקובות
במקביל במחבת שחיממנו מראש עם רבע כוס שמן, נטגן את הבצל ואת הגזר
נוסיף את הבשר טחון (למי שמעדיף פרווה יכול לוותר על הבשר ולטגן רק בצל וגזר עם תבלינים) ואת התבלינים.
במקביל בסיר מרתיחים ירקות למרק
אני הכנתי את המרק מ: 3 תפוחי אדמה ,2-3 גזרים,
בצל גדול, 2-3 קישואים,1/4 דלעת וכמה עלי כרפס.
כמובן שאת הכל הרתחתי עם מיים בכמות שכיסתה את כל הירקות
ואחרי שהמיים רתחו הוספתי את אבקת המרק
בעזרת ידיים מעט רטובות יצרתי כדורים פתוחים ומילאתי במילוי שהספיק להתקרר
כמובן שאת הכל הרתחתי עם מיים בכמות שכיסתה את כל הירקות
ואחרי שהמיים רתחו הוספתי את אבקת המרק
בעזרת ידיים מעט רטובות יצרתי כדורים פתוחים ומילאתי במילוי שהספיק להתקרר
סגרתי אותם והכנתי כמות של כדורים שנכנסו אחד אחרי השני לתוך סיר המרק
ובישלתי אותם כ-5 דקות, במרק המבושל עד שהכדורים צפו ובושלו היטב.
והרי לפניכם התוצאה כדורי קמח מצה שצפים להם,לצד הירקות בנחת בתוך הצלחת...
ולי נותר רק לאחל בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!
המלצות לטעמים נוספים של כדורי קמח המצה:
לקניידלך ירוקים – מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח פסטו ביחד עם הביצים.
לקניידלך אדומים - מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות ביחד עם הביצים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה