יום רביעי, 29 ביוני 2016

פתיתים רבותיי, פתיתים....

בס"ד




ברוכים תהיו בבואכם חברים,

בואו ואשתף אתכם כי החלטתי היום להכין לילדים ארוחת צהריים 


שתהיה מורכבת מפתיתי אורז הנקראים גם אורז בן גוריון.

ורק לידיעה כללית !!!

השם אורז בן גוריון ניתן לפתיתים ,שהומצאו בתקופת הצנע והם 


בעצם גרגיריי פסטה אפויים ונחשבים לאחת התרומות הקולינריות 

המקוריות היחידות של ישראל לעולם. 

הפתיתים דומים במיוחד למאכל הלבנוני מאפטול, למאכל האיטלקי 


אורזו,ולמאכל הסרדיני פרגולה.

הפתיתים הומצאו בתקופת הצנע, כאשר היה מחסור באורז, על מנת 


לספק את צרכי העולים מארצות המזרח, שתזונתם התבססה במידה 

רבה על אורז וקוסקוס.

דוד בן-גוריון ביקש מאויגן פרופר שהיה ממייסדי חברת אסם,



לייצר תחליף מבוסס חיטה לאורז ,משום כך זכה המוצר

לכינוי "אורז בן-גוריון"‏.‏‏ 



בעוד שבישראל הפתיתים נחשבים למזון עממי, הנאכל כיום

בעיקר על ידי ילדים, בעולם הפתיתים משולבים לעתים 


בארוחות גורמה.

זהו הסיפור של אורז בן גוריון וזו הייתה רק ההקדמה,


למתכון המוצלח ,שקיבלתי מחברתי המקסימה הילה רז,

המתכון ממש פשוט וקל להכנה וגם מהיר, בתוך כ-5 דק'

הפתיתים מוכנים ובאותה המהירות גם נטרפים.

ולכן לכם אני ממליצה באהבה ואתכם משתפת בשמחה !!!




לנוחיותכם מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות ,

שלב אחרי שלב את הכנתו.



בהצלחה !!!!




מצרכים ל-3-2 סועדים:







































2 כוסות פתיתי אורז של אוסם

2 כפות שמן


2 כוסות מיים רותחים

ו-5 סיבובים במטחנת המלח גריל של "מלח הארץ" -

שהיא תערובת מלח ים ותבלינים לגריל, תערובת 100% טבעית מכילה מלח ים יחד עם תערובת עשירה של 16 תבלינים כמו פלפל אדום, בצל, זעתר, כורכום, טימין, רוזמרין, פפריקה, פלפל אנגלי, שום, מוסקט, קינמון.
התערובת מגיעה במטחנה השומרת על טריות המלח והתבלינים.










אופן ההכנה :





תחילה יש לחמם את השמן בסיר








ואז להוסיף את הפתיתים והמלח עם התיבול של "מלח הארץ" ולטגן מעט...






להוסיף את 2 כוסות המיים הרותחים, 






לערבב את הפתיתים ומייד לכבות את האש 




להשאיר מכוסה ולתת להם להתבשל מעצמם כשאש כבוייה


והרי לכם התוצאה אורז בן גוריון שיוצא ממש אחד, אחד.

הצלחת ממש חוסלה ע"י ענבי שלי שלא הפסיקה לפזר 

תשבחות ולומר כמה טעימים הם הפתיתים וערבים לחיכה, ולי רק 

נותר לחייך ולומר, לבריאות שיהיה לה ...

מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!

נשיות מתפרצת....



בס"ד







חברים, ברוכים תהיו בבואכם...

אז הפעם אני פונה לנשים שביננו ...
בנות, בואו נודה שהלבשה תחתונה, ובעיקר חזייה היא כמו העור השני שלנו.
החזייה שצמודה אלינו, מלטפת אותנו והיא אינה סתם פיסת בד, אלא מסוג הדברים שאנו עושות עבור עצמנו, המזכירים לנו מי אנחנו, באיזו מידה אנחנו חשובות לעצמנו ומחברת אותנו לנשיות שלנו.




עבורי בכל אופן - השקעה בחזייה היא כמו השקעה בגוף שלי, בדיוק כמו לאכול נכון, לעשות כושר, למרוח קרם גוף וללבוש ביגוד מחמיא.






חזייה היא עולם מלא של תחושות ורגשות וחשוב שהיא תהיה מחמיאה ותומכת, מותאמת באופן אישי ומדויק לחזה, נוחה במיוחד וכמובן יפה וסקסית.











כולנו יודעות שחזייה "שווה" - יפה, נעימה ונוחה יכולה לגרום לכל היום שלנו להיראות אחרת. 




לכן, כשאליס בוחרת את החזייה האדומה, הקטיפתית עם התחרה ומסתכלת במראה היא מעלה חיוך קטן שממשיך איתה כל היום.





זה הסוד הפרטי שלה הגורם לה להרגיש נשית ומיוחדת.













חנות הדגל של אליס: קניון גם העיר, אבן גבירול 71 תל-אביב





ועכשיו באליס 20% הנחה* על כל החזיות
*בתוקף בין 23/6-31/7/16, ללא כפל מבצעים –חברות המועדון נהנות יותר!



לכן בנות, אני ממליצה על אליס באהבה ובחוויה המפנקת משתפת
בשמחה 
!!!




יום שני, 27 ביוני 2016

פיצה מקפיצה, בהכנה ביתית - ויאמייי מה זה טעימה....

בס"ד


ברוכים תהיו בבואכם חברים,
כשהבת מודיעה שהיא חוזרת מהצבא ועוד שתגיע עם החבר הבייתה
אז אני יוצאת מגדרי והראש מתחיל לחשוב מה נכין להם הפעם בכדי שבאמת ירגישו שחשבתי עליהם וממש פינקתי אותם?
אז חשבתי אומנם אפשר להזמין פיצה, אך למה להזמין כשאפשר להכין בפשטות כל כך ...
תקשיבו יצא יאמי ואצלי כולם פשוט עפו על הפיצה, כשיצאה מהתנור החם בקושי השאירו לי ביס לטעימה...
ולכן לכם אני ממליצה באהבה ואתכם במתכון משתפת בשמחה...
לנוחיותכם מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות, שלב אחרי שלב את הכנתו. 

                                                 בהצלחה !!!!

מצרכים לבצק למגש בינוני:














500 גר' קמח (תערובת להכנת לחם בסגנון איטלקי של מאסטר שף)
1 וחצי כוסות מיים פושרים
כפית שמן זית.

מצרכים לרוטב:



קופסאת קטנה של רסק עגבניות...
קורט אורגנו
גבינה צהובה מגורדת
בצל ירוק 
גבינה צפתית

אופן ההכנה:




לערבב את הקמח המיים והשמן 




עד ליצירת בצק במרקם אחיד וחלק...


   
לקמח את הבצק מעט



ולכסות במטלית לחה ולהמתין כ-30 ד' להתפחה ראשונה



 לאחר כ-30 ד', מרפדים תבנית בנייר אפייה ומקמחים אותה מעט



מרדדים את הבצק



ומכסים שוב במטלית לחה לעוד כ:50-60 ד' של התפחה




לאחר כשעה מורחים רסק עגבניות על הבצק מפזרים קורט אורנו מעל
ומעל לכל מפזרים את הגבינות והבצל הירוק...



וזו התוצאה ממש שניות לפני שחוסלה.....

מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!














מותק וצמר גפן.....

בס"ד


ברוכים תהיו בבואכם,
והפעם אשתף אתכם בהמלצה על ספר ילדים נוסף שנקרה בדרכי לאחרונה...
תגידו,שמעתם על הספר מֹתֶק שֶׁל צֶמֶר-גֶּפֶן
ספר שנכתב כסיפור האישי של מחברת הספר,סיגלית פינטו-צוברי. מותק וצמר גפן הן בנותיה והן ההשראה לסיפור שכתבה בחלקו מציאות ובחלקו הוא דימיון.
הספר מוקדש לאחי ואחיות הצל ולכל המותקים שהם האחים של הצמר גפן
הספר נכתב בכדי לתת מקום לנוכחות של האחים של הילדים המאתגרים, לתת במה לילדים השקופים שהם הגיבורים הקטנים.
האחים של הילדים המאתגרים לפעמים נזנחים לפינה וההורים והסביבה שוכחים שהם קיימים, כי הם מסתדרים לבד והם קצת שקופים והם רגילים ושוכחים אותם כסביבה ואז הם הופכים להיות הצל של האחים שלהם, הם לא בזכות עצמם...





הספר מיועד לנו כהורים וכחברה בכלל, שנבין שהם אנשים בזכות עצמם, שהם אוהבים וכואבים בזכות עצמם ולא בזכות היותם הצל... הספר נוצר בכדי להעמיק את התודעה שלנו לאחים של הילדים המאתגרים....
מובטחת הנאה לגדול ולקטן כאחד...
במעטה של אגדה מלכותית מגוללת סיגלית פינטו-צוברי,סיפור חיים: על הורות ומשפחה, נכות ואתגרים, התמודדות – ובעיקר אהבה.
זהו סיפורה של אישה פשוטה עם חלומות פשוטים ומציאות לא פשוטה.

זהו סיפורן של שתי אחיות תאומות – גיבורות מהאגדות, גיבורות של החיים.




ספר שמגיש ברגישות חומר למחשבה לקוראים בני כל הגילים.
הסיפור מסופר על ידי מספר כל יודע, אשר מגולל את סיפור לידתן וחייהן של התאומות : מותק וצמר גפן.
הן נולדו מוקדם מהצפוי, במשקל נמוך מאוד. שתיהן אושפזו לתקופה ארוכה בבית החולים.
מותק שוחררה מבית החולים לאחר מספר חודשים, בהם אכלה, גדלה והתפתחה כנדרש.
צמר גפן נשארה זמן רב יותר ולאחר מכן יצאה מבית החולים כשהיא ישובה על כיסא גלגלים.


השונות בין השתיים בולטת לעין כל.
"אֲבָל בָּעֲרָבִים, כְּשֶׁמֹּתֶק וְצֶמֶר-גֶּפֶן נוֹתְרוּ לְבַד בְּחַדְרָן, שְׁתֵּיהֶן יָדְעוּ שֶׁלֹּא מְשַׁנֶּה מָה אֲנָשִׁים יֹאמְרוּ.
גַּם אִם הֵן שׁונוֹת – תָּמִיד יִשָּׁאֲרוּ אֲחָיוֹת תְּאוֹמוֹת.
כִּי אֵין מֹתֶק בְּלִי צֶמֶר-גֶּפֶן, וְאֵין צֶמֶר-גֶּפֶן בְּלִי מֹתֶק.
הֵן בְּיַחַד, זוֹ עִם זוֹ, בְּיָמִים טוֹבִים וּבְיָמִים רָעִים, בִּשְׁעַת אֹשֶׁר וּבִשְׁעַת צָרָה, לָתֵת תְּמִיכָה, לָתֵת עֶזְרָה.


מֹתֶק שֶׁל צֶמֶר-גֶּפֶן / סיגלית פינטו-צוברי
"צֶמֶר-גֶּפֶן, וְאֵין צֶמֶר-גֶּפֶן בְּלִי מֹתֶק. הֵן בְּיַחַד, זוֹ עִם זוֹ, בְּיָמִים טוֹבִים וּבְיָמִים רָעִים,
 בִּשְׁעַת אֹשֶׁר וּבִשְׁעַת צָרָה, לָתֵת תְּמִיכָה, לָתֵת עֶזְרָה.
וְלִפְנֵי הַשֵּׁנָה הָיוּ הַשְּׁתַּיִם נוֹתְנוֹת יָדַיִם וְלוֹחֲשׁוֹת אֶת הַשִּׁיר הַסּוֹדִי שֶׁלָּהֶן:

פִּי-פּוּ, פִּי-פִּי-פּוּ,
אֵין מֹתֶק בְּלִי צֶמֶר-גֶּפֶן,
וְאֵין צֶמֶר-גֶּפֶן בְּלִי מֹתֶק.
                              פִּי-פּוּ, פִּי-פִּי-פּוּ,                                                                        שְׁתַּיִם הֵן כּוֹחַ, בָּרוּר לְכֻלָּם,                                                           פִּי-פּוּ, פִּי-פִּי-פּוּ,                                           
 מֹתֶק שֶׁל צֶמֶר-גֶּפֶן – לְעוֹלָם!
                                                                                                                                                                                                                

סיגלית פינטו-צוברי – מורה לעברית ומחנכת, בוגרת בית הספר לחינוך של האוניברסיטה העברית בירושלים, אמא לשתי בנות תאומות, מתגוררת בתל-אביב (וירושלמית בנשמה).




וואוו סיגלית, פשוט מדהימה והיא ריגשה אותי ברמות וגרמה לי להזדהות עם אותה תחושה שייש לי כהורה לילד מאתגר...

צפו בסרטון ורכשו את הספר....
אני ממליצה לכם עליו באהבה ובחווית הקריאה בו משתפת אתכם בשמחה!!! 
ניתן להשיג את " מֹתֶק שֶׁל צֶמֶר-גֶּפֶן " בחנויות הספרים המובחרות או באתר האינטרנט של ההוצאה בכתובת www.ofir.org.il

יום ראשון, 26 ביוני 2016

זכותו הבסיסית של כל אדם, לדעת את זהותו.....

בס"ד




ברוכים תהיו בבואכם,
בואו ואערוך לכם היכרות עם ספר ילדים נפלא שפגשתי לאחרונה ספר שנכתב ע"י מרגלית מור, ילידת חיפה, בעלת תואר ראשון בהוראה ומחנכת זה כ-25 שנים.
את ספרה "אבא של יואבי" כתבה מתוך רצון להביא למודעות נושא רגיש וחשוב,ומתוך אהבה והערכה למשפחה הקטנה של אחיה הצעיר, שלומי.








בדרך מעודנת, ילדותית ופשוטה, פותח הספר נושאים שלא מדברים עליהם במקומותינו אבל רבים חווים אותם – הצורך העז של גבר עקר לממש את זכותו לאבהות, והבאת ילד לעולם באמצעות תרומת זרע.



יואבי בן השלוש גר עם אביו ואמו בשכונת קריית מנחם שבירושלים.
אבא שלומי איננו האב הביולוגי של יואבי, אך הקשר והקרבה הקיימים ביניהם מיוחדים, עמוקים ועצומים.


אַבָּא שֶׁל יוֹאָבִי /  מַרְגָּלִית מוֹר
"לְיוׂאָבִי יֵשׁ גַּם אַבָּא אַחֵר, אַבָּא בִּיּוׂלוׂגִי.
יוׂאָבִי לֹא מַכִּיר אוׂתוׂ.
גַּם אִמָּא וְאַבָּא שֶׁל יוׂאָבִי לֹא מַמָּשׁ מַכִּירִים אוׂתוׂ, אֲבָל הֵם בָּחֲרוּ בּוׂ בְּיַחַד.
הָאַבָּא הַבִּיּוׂלוׂגִי שֶׁל יוׂאָבִי הָיָה סְטוּדֶנְט בַּטֶּכְנִיּוׂן כְּשֶׁתָּרַם זֶרַע.
הוּא יָדַע שֶׁפַּעַם יִוָּלֵד מֵהַזֶּרַע שֶׁלּוֹ יֶלֶד מַקְסִים וְנִפְלָא – מַמָּש כְּמוׂ  יוׂאָבִי.
לְיוׂאָבִי עֵינַיִם חוּמוׂת – כְּמוֹ הָעֵינַיִם שֶׁל אַבָּא שְׁלוׂמִי וְשֶׁל אִמָּא לִיאַת.
אֲבָל לְיוׂאָבִי שֵֹעָר חוּם בָּהִיר, כְּמוׂ לָאַבָּא הַבִּיּוׂלוׂגִי.


לידיעה כללית!!!
בשבדיה נחקק לפני 25 שנים חוק, שעל פיו זכאי ילד בגיל בגרות
לקבל מידע על אביו הביולוגי.
גם בישראל יש הטוענים כי זכותו הבסיסית של הילד לדעת את זהותו, אבל עדין לא חוקקו כאן חוק...


הספר "אבא של יואבי" ממש ריגש אותי וכאשת חינוך, 
אני ממליצה לכם עליו באהבה ובחווית הקריאה  בו משתפת אתכם בשמחה!!!

חגיגת טעמים בשטוחל'ה....זהירות טעים במיוחד!!!

בס"ד



חברים ברוכים אתם בבואכם,
אם גם אתם מחפשים לפעמים, נשנוש טעים פקנטי בערב ליד הטלוויזיה, אז בואו והכירו את החטיף החדש מבית  "מאיר" בייגל שמשיקה, בייגלה חדש בסדרת שטוחלה ובטעם ראשון מסוגו בישראל: צ'ילי מתוק



כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה חרדית ירושלים, להשיג ברשתות השיווק המובחרות.

המוצר החדש ישווק באריזה משפחתית של 300 גרם ובאריזה אישית של 40 גרם 
בייגלה שטוחלה צ'ילי מתוק טעם ייחודי בעולם הבייגלה, שילוב מדהים של טעמים, אפוי ולא מטוגן, מכיל סיבים תזונתיים, ללא חומר משמר וללא צבעי מאכל.
בשנים האחרונות הפך הצ'ילי המתוק שמקורו בתאילנד, לאחד הרטבים הפופולאריים בישראל.
זאת בשל שילוב הטעמים המתוק חריף שכל כך אהוב על הישראלים, ובזכות העובדה שהוא משתלב כל כך טוב עם מגוון רחב של מוצרים. שילוב נפלא זה בא לידי ביטוי בחיבור שלו לבייגלה השטוח של מאיר בייגל, כשרוטב הצ'ילי המשתלב בבצק נותן לבייגלה מרקם מאוד מיוחד וטעם נהדר.
הטעם המאובחן והייחודי והדקיקות של הבייגלה השטוח שמים את המוצר קרוב מאי פעם לחוויית הנשנוש המאפיינת את החטיפים הפופולריים ביותר צ'יפס, ביסלי וחטיפי טורטייה אבל עם יתרונות תזונתיים מובהקים על פיניהם.

אז רק שתדעו חברים, שבבייגלה מסוג שטוחלה מצויים אחוזי השומן הנמוכים ביותר, ביחס לחטיפים עתירי השומן שעל המדף.
בייגלה מהווה חטיף מומלץ לילדים ולמבוגרים, כמנת ביניים ולנשנוש. חצי כוס של בייגלה שטוחלה רק כ- 88 קלוריות בלבד ובבייגלה צ'ילי מתוק רק 5.5 קלוריות ליחידה.
שקית הבייגלה האישית של 40 גרם בלבד, מאפשרת אכילה מבוקרת של מנת נשנוש מדודה. 







תוספת הצ'ילי לבייגלה מעניקה לו טעם עשיר במיוחד, חריפות נהדרת והוא נפלא בשילוב גבינה וממרחים להנאה צרופה".
אני נהנתי לשלב ירקות עם אכילת הבייגלה כדי לעדן את מידת החריפות....

      יאמי הצליח להם שם ב-"מאיר" בייגל, מוצר נפלא!!! 
לכן אני ממליצה לכם על שטוחל'ה צ'ילי מתוק באהבה ומשתפת בחוויית הטעמים בשמחה...

יום שישי, 24 ביוני 2016

TRIX המתכון החדש

בס"ד








ברוכים תהיו בבואכם...
חברים מכירים את זה שאתם קונים קרונפלקס, ויודעים שייש קרונפלקס בבית, מגיעים לרגע שבא לכם למזוג לכם נישנוש טעים
עם חלב ומגלים שנשארה בדיוק צלחת אחת עבורכם ושכל הקופסא חוסלה...
זה מה שהיה השבוע, הבאתי הבייתה את Trix החדש





שתדעו חברים ש-Trix החדש הוא עם אותו טעם אהוב, אך עם צבעי מאכל ממקור צמחי!וזה החידוש!!!



בנסטלה, הצליחו להחליף את צבעי המאכל המלאכותיים בצבעי מאכל ממקור צמחי, תוך שמירה על מוצר ילדים מחויך עם מגוון צבעים שמחים, ושמירה על הטעם האהוב.











































כעת דגני הבוקר של טריקס מכילים רכזי פירות וירקות כגון אוכמניות, גזר שחור וצנון, וצבעי מאכל ממקור צמחי כגון כורכום".
דגני טריקס מכילים דגן מלא כרכיב ראשון, מועשרים בוויטמינים ומינרלים, ומהווים מקור לברזל".








אצלי הכל חוסל ולכן כ "שנהנים אז משתפים"...

 ממליצה לכם על Trixבאהבה ומשתפת אתכם בטעם הנפלא בשמחה!!!

ניתן להשיג את טריקס החדש ברשתות השיווק.
כשרות: פרווה, בהשגחת ה OU ובאישור הרבנות הראשית לישראל
Powered By Blogger