מתכונים מנצחים




יום ראשון, 29 באפריל 2018

מתכון לפסטה מושלמת

בס"ד





בשבוע האחרון הייתי עמוסה הן ריגשית והן פיזית....
ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים!
השבוע שחלף היה בסימן 11 חודשים, מאז לכתו של אבי מהעולם@
והרגשות הציפו ועלו על גדותיהם, המון געגועים שצפו ועלו ובעקבותהם המון דמעות שזלגו...
אך על הכנת הצהריים בין לבין אי אפשר היה לוותר, הכנתי לילדים 
פסטה צינורות פלוס של אסם שהתמכרתי אליה בתקופה האחרונה!!!
הרשו לי לשתף אתכם בידיעה אודות מוצרי הפלוס של אסם
סדרת "אסם פלוס" מאפשרת להוסיף ערכים תזונתיים טובים לארוחה מבלי להתפשר על הטעם והמרקם שילדים אוהבים
סדרת " אסם פלוס חלבון" מהווה המשך למסע התזונתי של אסם, במסגרתו היא פיתחה מוצרים טעימים ואיכותיים בעלי תרומה תזונתית ייחודית המועשרים בקמח מלאסיבי שיבולת שועלירקות וכעת גם בתוספת חלבון.
בין המוצרים החדשים והמועשרים בתוספת של 50% חלבון תמצאו את הפסטה פנה, ספגטי ופתיתים.
מדובר בפיתוח ייחודי המאפשר להעשיר את הפסטה והפתיתים האהובים של אסם בחלבון איכותי מבלי לפגוע בטעם ובמרקם של המוצרים המקוריים, המוכרים בכל בית בישראל. 
אז בואו ואצרף לכם את המתכון המושלם 


מצרכים:






חב' פסטה פלוס עם 50% חלבון
טבליה של בצל קצוץ ומטוגן של דורות
רסק עגבניות קופסא קטנה
שן שום קצוצה
רבע כפית פפריקה
רבע כפית כורכום
רבע כפית פילפל שחור גרוס
רבע כפית כמון
כף אבקת מרק
כף סוכר 

אופן ההכנה:






ראשית נרתיח את הפסטה עם כף שמן ומעט מלח משך הבישול ארוך יותר מהרגיל ואם המיים מתאדים אז להוסיף מיים עד שהפסטה רכה במידה שאתם אוהבים.


לאחר שהפסטה רתחה יש לסנן אותה
ובמקביל להכין את הרוטב
לבזוק לסיר רבע כוס שמן זית  
ולהוסיף טבלייה של בצל מטוגן של דורות 
(שנמצא אצלי באופן קבוע במקפיא)






























להוסיף את השום, רסק העגבניות התבלינים והסוכר.

































להוסיף בערך כוס מיים מעל ולערבב היטב.





וכשהרוטב מוכן להוסיף אליו את הפסטה ולערבב היטב...



והרי לכם התוצאה .... "אמא תקשיבי יצא מושלם" 

ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה, הכינו ותהנו!!!!

הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת  מתכונים מצולמים
 ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים



יום שישי, 4 במאי 2018


מעמולים מעולים

בס"ד




ההכנות לבואה של שבת המלכה👑
ממש בעיצומן🤞בואי בשלום עטרת כלה👰
שישה ימים חיכינו לבואך😆
וכעת את שולחננו ערכנו לכבודך🍱
ואף את מיטב מאכלנו בישלנו עבורך🥗

כל שנותר עתה הוא לצפות 🙏
שהנה אוטוטו תגיע השעה🕣
ואת תגיעי ותשכיני בביתנו
שקט רוגע ושלווה 😇
ותפרסי עלינו את כנפי השכינה
בואי כלה בואי כלה💏👭       

ברוכים תהיו בבואכם חברים מבקריי בלוג יקרים!!!
אז הינה משתפת אתכם במתכון נפלא למעמולים, עם בצק פריך וטעים
קל ומהיר להכנה!
מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!

מצרכים:

5 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס  מיץ תפוזים
3 כפות אבקת סוכר
1אבקת אפיה
חב'  מרגרינה נטורינה
גרדת תפוז
ממרח תמרים
אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

לערבב את כל המצרכים ביחד 































וליצור כדורים






























לשטח את הכדורים ולמלא בממרח התמרים ולהוסיף אגוזים קצוצים
וליצור דוגמא של חורים עדינים בבצק ניתן בעזרת מזלג
ולהניח אותם על מגש מרופד בנייר אפיה.
לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות ולהכניס את התבנית לאפייה עד שהמעמולים מזהיבים.










לאחר שהמעמולים מתקררים מעט לבזוק מעליהם מעט אבקת סוכר











ןהריי לפניכם התוצאה הנפלאה, מעמולים  רכים וטעימים שמנשנשים בלי הפסקה!!!

הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת  מתכונים מצולמים
 ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים


יום שבת, 21 באפריל 2018

עוגת שוקולד פרווה עם 2 ביצים


בס"ד

זוהי עוגת השבת שכיכבה בשבת אצלנו...
חברים ברוכים תהיו בבואכם לבקר בבלוג המשתף שלנו!
האמת שלאחרונה העוגה הזו מככבת ומפארת את שולחן השבת שלנו ואחריי שאחותי וילדיה טעמו אותה אצלנו היא מככבת גם אצלהם כל שבת.
בשישי האחרון הבן הגדול קיבל הזמנה מחברה שלו לעשות שבת אצלה.

בתחילה קצת התבאסתי שהוא לא נשאר איתנו לשבת אך מייד התעשתתי והכנתי 2 תבניות של עוגות שוקולד ושלחתי אתו בכדי להמתיק את השבת.
בצאת השבת קיבלתי הודעה בווצאפ מהחברה המקסימה של אביעד "גליתוש העוגה הייתה טעימה בטירוף וחוסלה מייד כי כולם אהבו"
אז מה,רוצים מתכון?
מצרפת לכם אותו באהבה
מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!


מצרכים ל-2 תבניות אינגלישקייק:



2 ביצים גדולות
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיים פושרים
כוס מיים רותחים
2 כוסות קמח תופח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
4 כפות קקאו

לרוטב השוקולד
חב' שוקולד מריר
כף מחמאה
3-4 כפות מיים רותחים

אופן ההכנה:



ראשית מערבבים את הביצים עם כוס הסוכר 
מוסיפים כוס  שמן 
 ו-2 כוסות מים 
(כוס מים פושרים ואחר כך את כוס המים הרותחים)





ובסוף את קערת הקמחים  הכוללת 
2 כוסות קמח תופח
4 כפות קקאו 
וכפית סודה לשתיה








































































מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה




התערובת יוצאת דלילה ויוצקים אותה ל-2 תבניות אינגלישקייק
ואופים בתנור שחומם מראש ב180 מעלות למשך 35 עד 40 דקות
במקביל יוצרים רוטב שוקולד




בתוך קערה שמים חבילת שוקולד מריר, כף מחמאה
ו 3-4 כפות מיים חמים מכניסים למיקרוגל להמסה של דקה



כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור מוזגים את הרוטב מעל ומפזרים סוכריות ציבעוניות ואגוזים או כל מה שאהובים...











ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה!!!







יום רביעי, 28 במרץ 2018

מרנג קוקוס כשר לפסח


בס"ד



ערב פסח מתקרב בצעדי ענק, חשבתם כבר על קינוחים שיפארו את שולחן החג?
ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקרי בלוג יקרים!
אז מה אתם אומרים? רוצים מתכון למרנגים הנפלאים 
שהכינה שכנתי האהובה שיר?
ביקשתם קיבלתם...
קבלו מתכון מצולם שהכינה לנו שיר
מאחלות בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!
מרנג קוקוס כשר לפסח וטעים בכלל😋



מצרכים

סיר מיים רותחים
2 כוסות סוכר
6 חלבונים XL
2 כוסות קוקוס 
כפית מיץ לימון

אופן ההכנה



  
              

בבן מארי (סיר מים רותחים ומעליו קערה) 





ממיסים 2 כוסות סוכר בכוס חלבונים (6 ביצים XL בד"כ).

מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים 12 דקות (מהירות דרגה 6-7 במיקסר עד דרגה 10).
לאחר 12 דק מוסיפים כפית מיץ לימון טרי ומקציפים עוד 3 דקות.
טיפ קטן 👈

במקום לבזבז לימון שלם וללכלך מסחטה בשביל כפית מיץ לימון, ובכלל בשביל נוחות במטבח ויכולת להשתמש בנוחות במיץ לימון טבעי ולא משומר- אני סוחטת לימונים טריים ומעבירה את המיץ לשקית קרח. 
בכל פעם מעבירה לצלוחית כמות לה אני זקוקה ומפשירה כמה דקות.



מוסיפים למרנג 2 כוסות קוקוס ומקפלים עד שכל הקוקוס נטמע.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר.


מזלפים לתבנית ומכניסים לאפייה בתנור 100 מעלות טורבו לכשעתיים- שלוש. 


עד שהמרנג מתייבש ומתנתק בקלות מנייר האפייה.

*את התנור לא מחממים מראש אלא מדליקים עם הכנסת המרנגים.


והנה לפניכם הצלחת המנצחת, שתככב בשולחן החג שלנו.
חג פסח כשר ושמח לכל בית ישראל!!!


יום ראשון, 11 במרץ 2018

עוגת גבינה בחושה


בס"ד





מי בא לקפה?
ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג אהובים הגעתם בול בזמן!

































רק שתדעו שאת עוגת הגבינה הזו הכנתי לשבת והיא חוסלה מייד.
ביום שישי האחרון תרתי אחר מתכון לעוגת גבינה קלילה ועיניי נחתו על עוגת גבינה בחושה מהאתר מתכונים ב-10 דק'.
בלי לחשוב פעמיים מצאתי את עצמי בוזקת מערבבת ואופה אותה
והתוצאה כפי שעינכם רואות מדברות בעד עצמן.
אז כשנהנים (ואצלי ממש התענגו עליה) אז גם משתפים ואפילו עושים זאת באהבה גדולה.
מצורף כאן המתכון המצולם המפרט שלב אחר שלב את הכנת העוגה 
הנפלאה!

מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!

מצרכים





500 גרם גבינה לבנה1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח
3 כפות קוקוס


אופן ההכנה



ראשית נערבב גבינה לבנה בקערה עם סוכר, 
שמן, סוכר הוניל והקוקוס.


נוסיף את הביצים, בזו אחר זו, תוך כדי ערבוב.



נוסיף את הקמח ונערבב בתנועות קיפול רק עד 
שהקמח נטבע בבלילה ולא יותר מידי.






ניתן לשדרג את העוגה ולהוסיף לבלילה  גרידת תפוז


נשמן תבנית עגולה בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק וניצוק את בלילת העוגה כ- 3/4 גובה התבנית.

נאפה את העוגה בתנור חם על 180 מעלות כ-40 דקות. 



העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה יפה למעלה.
ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה!!!

חיתוכיות תפוז חלומיות

בס"ד



תודו, תודו חברים, שכייף לפתוח את הבוקר עם שמש זורחת בשמיים
תבורכו שהגעתם ואתם כאן אהובים,מבקריי בלוג יקרים!
האביב כבר כאן וזהו זמן נהדר להתפנק בקינוח מושלם, מבוסס מיץ פירות הדר סחוט טבעי. 

משתפת אתכם כעת בידיעה ממש שווה, מותג "פרימור", בשילוב בלוג האוכל "גבישס", מגיש מתכון לריבועי תפוז חלומיים, שתי שכבות טעימות להפליא של בסיס פריך ונימוח בפה ומעל קרם תפוזים אוורירי ורך. 
מומלץ להגיש לצד כוס מיץ פירות הדר, ביס אחד ועוד אחד וזה נגמר.

בתיאבון ובהצלחה למי שיכין את המתכון! 
מצרכים (לכ-16 ריבועים, בתבנית 20 על 20 ס"מ) 
לבסיס: 

1 כוס קמח
¼ כוס סוכר חום או לבן
קורט מלח
75 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (¾ חבילה)

למלית: 

3/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1/2 כוס מיץ פירות הדר סחוט של "פרימור"
¼ כוס קוקוס טחון
2 כפות קמח
¼ כפית מלח
¼ כפית אבקת אפיה


אופן ההכנה: 


מכינים את פירורי הבצק: 
שמים בקערה קמח, מלח וסוכר, מערבבים. מוסיפים את החמאה הקרה לתערובת הקמח. משפשפים את התערובת בין הידיים עד שנוצרים פירורים (אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה או בפוד פרוססור, התהליך לוקח 2 דקות).
מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן. משטחים את הפירורים עם הידיים.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ל-15 דקות.
שמים בקערה את הביצים וטורפים, מוסיפים מיץ פירות הדר ומערבבים. 
מוסיפים סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח וקוקוס, ומערבבים לבלילה אחידה (הבלילה תהיה נוזלית) מניחים בצד.
מוציאים את התבנית מהתנור (לא לכבות את התנור)ֿ שופכים את בלילת הביצים על הבצק (כשהבצק חם) ומחזירים את התבנית לתנור. אופים 20 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, מצננים כשעה. חותכים ל-16 ריבועים, מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
מאחסנים את הריבועים בשכבה אחת, בכלי אטום עד 3 ימים. 



                                צילום, עיצוב ופיתוח מתכון: מירב גביש - בלוג האוכל ׳גבישס׳.

יום ראשון, 4 במרץ 2018

שניצלים בציפוי בריא וטעים


בס"ד




חברים השניצלים הללו טוגנו ביום שישי האחרון ונטרפו עד השניצל 
האחרון.
תבורכו בבואכם חבריי היקרים שהגעתם ואתם צופים במתכונים שקל אותם להכין...
המתכון הבא הוכן ביום שישי כמו שכבר אמרתי קודם, לכבוד בואה של המלכה ונאכלו בשקיקה...
ושתבינו חברים עד לא מזמן, הכנת השניצלים הייתה משימה בילתי אפשרית וכעת פשוט הצליח לי ואני מצרפת לכם את המתכון המוצלח
מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!

אה ושכחתי להזכיר שמה ששידרג את השניצלים היה הפירורית פלוס של אסם שהפכו גם את השניצלים ליותר בריאים.
ורק שתדעו שבסדרת הפלוס התזונתי של אסם נוסף מוצר חדש, פירורית 50% קמח כוסמין מלא.
פירורי לחם האפויים במיוחד לפירורים עם 50% קמח כוסמין מלא.



ניתן למצוא ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות ברחבי הארץ.
כשרות:כשר פרווה, הבד"ץ העדה החרדית ירושלים


מצרכים ל-6 שניצלים



5 נתחי חזי עוף פרוסים דק
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
כף אבקת מרק 
ביצה אחת
חצי שקית פירורית כוסמין
שמן קנולה לטיגון
1/4 כוס שומשום

אופן ההכנה


ראשית יש לתבל את השניצלים בפפריקה כמון כורכום ואבקת מרק



שנית יש לערבב את הביצה ולטבול את השניצלים בבלילה



במקביל להכין כערה עם חצי שקית פירורית כוסמין ורבע כוס שומשום




           יש לטבול את השניצלים בתערובת הפירורית והשומשום


יש לחמם שמן ולהכניס את השניצלים רק כשהשמן חם ממש לטיגון


והרי לכם חברים שניצלים פריכים ומוצלחים שילדים ממש אוהבים!

ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה!!!


יום שלישי, 20 בפברואר 2018

קינוח מפנק המשלב שוקולד



בס"ד


מתוק לי, מתוק לי עם השוקולדים של מרס וכייף של ממש, שבאתם ואתם כאן חברים תהיו מבורכים!
אז השוקולדים של מרס גרמו לי לרצות להיות מאסטר שף ...
וקיבלתי כעת מתכונים לקינוחים מפנקים המשלבים את השוקולדים האהובים Bounty, M&M’s , SNICKERS, TWIX
בטח גם לכם 
מתחשק להכין קינוח מושחת וטעים בבית, אחרי שראיתם את הפרק המתוק ביותר בתולדות מאסטר שף,  אם גם אתם מכורים לשוקלדים בכלל ול-Bounty M&M’s , SNICKERS, TWIX MARS, בפרט. 
אתם מוזמנים לנסות את המתכונים הבאים של מרס ישראל ולקבל מהאורחים הרבה מחמאות מתוקות:
אז קבלו את המתכון הראשוןטרייפל מרס מושחת

המצרכים (8 מנות):

לבראוניז: 
400 גר' שוקולד מריר
1 וחצי כוס שמן
6 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 וחצי כוסות סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
2 כוסות + 8 כפות קמח
לקצפת: 
4 חבילות שמנת מתוקה להקצפה, 
4 כפות אבקת סוכר, 
1 שקית אבקת פודינג בטעם שוקולד
להגשה: 
סירופ שוקולד, 
סירופ קרמל,
15 יחידות MARS MINIS חתוכות גס

אופן ההכנה: 
מכינים את הבראוניז: 
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את השוקולד והשמן בקערה וממיסים במיקרוגל. 
מערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב מהיר, 
עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את 2 סוגי הסוכר, הוניל והמלח ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מחלקים את התערובת לשתי תבניות בגודל 20X20 ס"מ ואופים את שתיהן כ-25 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. 
מצננים את העוגות לגמרי וחותכים לקוביות.
בקערת המיקסר, מקציפים 2 חבילות שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. 
מעבירים לקערה אחרת.
בקערת המיקסר מקציפים 2 חבילות שמנת מתוקה עם אבקת פודינג שוקולד.
מרכיבים את הטרייפל: 





בכלי מיוחד לטרייפל או צנצנת גבוהה שמים קוביות בראוניז, מעליה מזלפים חצי מכמות הקצפת לבנה, מעליה חצי מכמות קצפת השוקולד ומפזרים שברי MARS MINIS. חוזרים על כל השכבות פעם נוספת.
מזלפים סירופ שוקולד וסירופ קרמל מלמעלה, ומגישים.






וזו התוצאה תודו שהיא פשוט מדהימה!!!


וזהו המתכון השני להכנת מיני פאי טוויקס עם שוקולד וקרמל


המצרכים (8 מנות): 
לבצק הפריך: 
140 גרם קמח לבן (כוס)
20 גרם קורנפלור (2 כפות)
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (רבע כוס)
קורט מלח
2 כפות חלב
חלמון
לטופי קרמל: 
400 גרם חלב מרוכז ממותק, 
200 גרם סוכר חום כהה (כוס לא דחוסה)
75 גרם חמאה, 
20 גרם סירופ תירס, 
10 חטיפי TWIX MINIS, קצוצים דק
לקרם השוקולד: 
150 גרם שוקולד מריר, 
50 גרם שמנת מתוקה, 
לקישוט: 
5 חטיפי מיני טוויקס חתוכים לרבעים
אופן ההכנה:

מכינים בצק פריך: 
מחממים תנור ל-175 מעלות. 
מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, קורנפלור, חמאה, סוכר ומלח לתערובת פירורית (אם אין, אפשר לעשות את זה בידיים). מוסיפים חלב וחלמון ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק.
מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים גדולים קצת יותר מגודל השקעים בתבנית. 
מכניסים כל עיגול לשקע בתבנית ואופים כ-12 דקות, עד להזהבה.
מכינים טופי קרמל: מחממים בסיר קטן חלב מרוכז, סוכר חום, חמאה וסירופ תירס ומבשלים על להבה בינונית עד שמתקבלת תערובת טופי סמיכה ואחידה. 
מורידים מהאש ומוסיפים את שברי ה- TWIX.
יוצקים את תערובת הטופי על בסיסי המיני פאי האפויים ומצננים שעה במקרר.
מכינים קרם שוקולד: ממיסים בקערה במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים שכבה דקה של קרם השוקולד על העוגות ומפזרים רבעי TWIX MINIS לקישוט.


   וזו התוצאה תודו שהיא מדהימה....









יום ראשון, 4 בפברואר 2018

מתכון לעוגיות קוקוס ללא גלוטן-מושלמות


בס"ד




ברוכים אתם בכניסתכם חברים, מבקריי בלוג אהובים!
אתמול יצא לי לצפות בטלויזייה בתובנית האפיה של שי לי והתלהבתי ממתכון קל ומהיר להכנה המשלב בתוכו את חומר הגלם האהוב עליי וזהו הקוקוס כמובן.

טיילתי לי באינטרנט ומצאתי מייד את המתכון וכמובן שהכנתי אותה לבני ביתי!
המתכון פשוט וקל אז למי שמעוניין לפנק את אוהביו ולהמתיק את יומם...
ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה !!!
מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות שלב אחרי שלב את הכנתו.

                   בהצלחה !!!!






המצרכים ל כ-15 עוגיות:
















2 כוסות ושני שליש (200 גרם) קוקוס טחון
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 חלבונים מביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.











מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים ולשים את העיסה בידיים עד שכל הקוקוס דביק. 

זה נראה כאילו העיסה לא מתאחדת לבצק, אבל זה בסדר. 
בידיים מעט רטובות יוצרים כדורים דחוסים בקוטר 3 וחצי ס"מ. 





מסדרים בתבנית (העוגיות לא תופחות במהלך האפייה אז לא צריך רווחים גדולים מדי).
אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות.
שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.




והרי לכם התוצאה הנפלאה עוגיות קוקוס טעימות ברמות!!!


יום ראשון, 4 בפברואר 2018

מתכון לאוזני המן....


בס"ד






ברוכים תהיו בבואכם,
ובמסגרת כניסתכם לבלוג המשתף שלי, אשמח לשתף אתכם בהמלצה על מתכון נפלא לאוזני המן, שרק חשבתי שבני ביתי יוותרו לי על הכנתם.
האמת שנרתעתי מאפייתם, מאחר שבעבר פחות הסתדרתי עם אופן הכנתם.
בכל אופן אחרי שבני ביקש, החלטתי שזה האתגר שלי וכשמציבים לי אתגרים, אני משתדלת לבצע אותם עם כל הקושי הכרוך בהם.
אז היום היה לי יום חופשי ומצאתי את עצמי ,מחפשת בגוגל מתכון לאוזני המן.
במסגרת החיפושים בגוגל נגלה לעיניי, מתכון פרווה  המיועד להכנת אוזני המן .
המתכון שייך לאתר "מתכונים ב-10 דקות" -מתכונים קלים,מהירים וטעימים.
וכך היה, בתוך זמן קצר יצאו להן מהתנור, אוזני המן חמות ופריכות
שעל הצלחת הונחו וממש כערף עין התחסלו....
ילדיי לא האמינו שאני אפיתי אותם,ממש התווכחו איתי
מה שמוכיח  שעברתי את המבחן והתגברתי על האתגר!!!
המתכון פשוט וקל אז למי שמעוניין לפנק את אוהביו ולהמתיק את חגם...
ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה !!!
מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות שלב אחרי שלב את הכנתו.

     בהצלחה !!!!






מצרכים  לבערך 15 יח': 





כוס וחצי קמח 
(אני השתמשתי בקמח החדש של שופרסל, קמח שמאוד נוח לשימוש חוזר, האריזה מניילון קשיח ויש פקק לסגירה חוזרת)
כפית שטוחה של אבקת אפייה
4 כפות סוכר
ביצה בינונית טרופה
5 כפות שמן
4 כפות מיים.

למילוי לפי הטעם

ממרח תמרים(אני השתמשתי בממרח התמרים של שופרסל)
או ממרח שוקולד או ממרח חלבה....
ניתן לשלב בממרחים תערובת של אגוזים ושקדים קצוצים.

 אופן ההכנה :







תחילה מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ואז מוסיפים את הסוכר, הביצה, השמן והמיים.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים לעלה דק
(אם הבצק דביק עטפו אותו בניילון נצמד והכניסו לצינון במקרר למשך כחצי שעה)





לאחר רידוד הבצק יש לקרוץ עיגולים עם כוס


ולהניח על כל עיגול כחצי כפית של מלית(אני בחרתי למלא בממרח תמרים עם תערובת של אגוזים ושקדים קצוצים)





ולהניח על כל עיגול כחצי כפית של מלית(אני בחרתי למלא בממרח תמרים עם תערובת של אגוזים ושקדים קצוצים)
יש לסגור כל עיגול למשולש ולהדק היטב את השוליים (בכדי שלא יפתחו באפייה)ולהכניס לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לכ-15 דק'


וכך יצאו להן מהתנור, אוזני המן חמות ופריכות,עליהן בזקתי אבקת סוכר לבנה וחלקה. 



אז הרי לכם התוצאה הנפלאה,שעליה התענגו להם כל בני משפחה....
מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!






יום רביעי, 17 בינואר 2018


מתכון למרק כתום בריא וטעים!


בס"ד




ברוכים תהיו מבקריי בלוג אהובים!!!
ביום סגריר וקריר מה יותר מתאים ללגום, אם לא מרק שהוא כולו כתום,מרק בריא, חמים וטעים שהוכן משמן אגוזים..



אומנם שמן האגוזים נעשה בכבישה קרה והערכים התזונתיים שבו נשמרים יותר כשמתבלים איתו סלטים או סתם שותים ממנו כף כל בוקר 
כי הוא מפחית לחץ דם מחזק את המערכת החיסונית ומונע מחלות עונתיות מועשר באומגה 3🐟 ואומגה 6🐠 ובכלל הוא פשוט שמן נהדר שהעשיר את טעמו של המרק הכתום שהכנתי היום בפעם הראשונה...
המרק מלא בויטמין A מהגזרים, הבטטות הדלעת ושאר הירקות במרק, כך שהוא ישמור עלינו בריאים וחמימים למשך כל החורף. מתכון מעולה לילדים ולמבוגרים.מצרפת לכם כעת את המתכון, עם התמונות שמסבירות שלב אחר שלב את הכנתו! 

מצרכים ל 3 סועדים







4 כפות שמן אגוזי מלך/ שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות

1.5 כוסות קוביות דלעת כתוחכה לקוביות

2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

5 כוסות מים רותחים

כף אבקת מרק 


כף סילאן 


קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

לסיר בינוני יוצקים את השמן האגוזים ומטגנים בצל למשך דקה אחת 



מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים - בצלים, בטטות, דלעת וגזר. מערבבים ומטגנים למשך רבע שעה


מוספים כף סילאן קורט אגוז מוסקט אבקת מרק ואת שאר התבלינים



מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 50 דקות, עד לריכוך הירקות.


כאשר הירקות מוכנים מסננים את המים לסיר נפרד.


את הירקות מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט ידני - טוחנים את הירקות היטב עד לקבלת מחית כתומה, חלקה ובלי גושים שאליה
מוסיפים חצי ממי הבישול של הירקות,ממשיכים בטחינת המרק בבלנדר עד לקבלת מרקם רצוי.

והרי לכם התוצאה, מרק כתום במלוא הדרתו שנלגם בשקיקה!
לחיצה על השורה הזו תראה לכם סירטון של הכנת המרק!

מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger