יום ראשון, 21 בפברואר 2016

רוטב פומפדורו .. יאמי כמה שזה טעים, כנסו המתכון כבר בפנים!


בס"ד


חברים, יום קריר,יום סגריר וכמה נפלא שאתם כאן בבלוג החמים...
רוצה לשתף אתכם במתכון מיוחד לרוטב לפסטה שהכנתי,
רוטב מיוחד ונפלא בטעמו, רוטב שעיטר את הפסטה שהוכנה לילדיי...
הרוטב נקרא רוטב פומפדורו.
את המתכון קיבלתי במכללת השף בראשון לציון,



שם עברתי סדנה לבישול איטלקי בהדרכתו של השף רונן מעיין המדהים.
הייתה סדנה מדהימה וערב קולינרי חווייתי, שבמסגרתו נכספתי לטעמים חדשים ונפלאים...
רוצה לשתף אתכם שבהכנת המתכון השתמשתי בשמן זית נפלא
מ"בית הבד של הגולן".



השתמשתי בשמן, שהוא אחד מתוך סדרה של שלושה שמנים אכותיים שלהם והוא נקרא "טבחא"- שמן זית כתית מעולה, המיוצר מזיתים ללא גרעין, בתהליך יחודי והוא מאופיין בטעם עדין, המתאים לבישול או למטבל.





בסדרה כמו שציינתי קיימים  עוד 2 סוגים של שמנים:

"כורסי" – שמן זית כתית מעולה המיוצר מזיתים שחורים בשלים שנמסקו בסוף העונה. מאופיין בשילוב של טעם עדין ונוכחות ברורה (טעם חזק יותר משמן הזית "טבחא")
"בית ציידא" – שמן זית כתית מעולה העשוי משילוב של מספר זני זית ירוקים הנמסקים בתחילת העונה.

מאופיין בטעם חזק ודומיננטי.
השמן נפלא לשילוב בחומוס, טחינה, לבנה וכל מאכל, בו שמן הזית הינו שחקן ראשי, ליצירת החוויה הקולינרית.
השמנים של Olea essence מגיעים במארז פח ייחודי המאויר על ידי הצייר היהודי השוויצרי, דני רובינשטיין המתמחה בציורי תנ"ך. 


וכעת אשמח לשתף אתכם במתכון של רוטב הפומפדורו לפסטה...

מצרכים :














4 עגבניות קלופות וחתוכות
4 שיני שום פרוסות
2 גבעולי סלרי חתוך דק
1/2 גזר חתוך רצועות דקות
1 כף רסק עגבניות
80 מ"ג שמן זית (אני השתמשתי בשמן זית "טבחא")
קורט מלח,פלפל,סוכר.

אופן ההכנה:















מטגנים בשמן זית את הסלרי הגזר והשום עד להזהבה של השום.














מוסיפים את העגבניות והרסק ומבשלים על אש קטנה
למשך כ-30 דק'.














מוסיפים את המלח, הסוכר והפילפל ומערבבים היטב.

מסירים מהאש ומוסיפים מעל הפסטה הרכה...






















והרי לכם התוצאה הנפלאה פסטה ציבעונית וטעימה...

מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger