יום רביעי, 20 בפברואר 2019

מתכון לעוגיות מרוקאיות

בס"ד


ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים!
היום החלטתי לפנק את משפחתי בעוגיות מרוקאיות ביתיות
עוגיות שמתאימות מאוד לצד ספל התה או כוס הקפה
שוטטתי באינטרנט ומצאתי מתכון נפלא, של מאיה פפיסמדוב
מאחר והצליח לי אז משתפת אתכם בו בשמחה!!!

מתכון
מרגרינה לאפיה ובישול - אריזת נייר (200 גרם),
קמח לבן - 4.5 כוסות  ,
סוכר - 3/4 כוס 
מיץ תפוזים - 3/4 כוס  
שמן קנולה - 1/2 כוס 
 אבקת אפיה - שקית 
סוכר וניל - 2 שקיות 
 גרידת לימון - כפית , 
גרידת לימון. 
שומשום - 1/2 כוס 
 קוקוס טחון - 1/2 כוס 
אופן הכנת המתכון 
יוצרים תערובת פירורית עם המרגרינה ועם כמחצית מכמות הקמח. 
מוסיפים סוכר, סוכר וניל ואבקת אפייה, ומערבבים לתוך התערובת. 
מוסיפים את מיץ התפוזים, גרידת הלימון והשמן, וממשיכים ללוש ולהוסיף את שאר הקמח, הקוקוס והשומשום בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד. (הבצק יוצא דביק לא להיבהל מומלץ להכניס למקרר לכחצי שעה)
מכניסים את הבצק למכונת בשר כשעליה מורכב החלק המיוחד לעוגיות. 
חותכים רצועות באורך של כ- 8 ס"מ. 
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ואופים בחום של 180 מעלות כ- 12 דקות עד הזהבה קלה. 
למי שאין מכונת בשר, אפשר גם לרדד את הבצק ולקרוץ עוגיות או בעזרת גלגלת זיגזג לחתוך רצועות מלבניות. בנוסף, אפשר גם ליצור צורה של כעך ממש כמו העוגיות המלוחות. 
 והרי לכם התוצאה הנפלאה


הגישו לאוהבים שלכם לצד ספל תה או קפה מפנק!!!
ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger