יום חמישי, 4 באפריל 2019

המלצה לבילוי זוגי...

בס"ד

ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקרי בלוג יקרים❗
בשבוע שעבר, הגענו הזוגי שלי ואני,  לחבל ארץ בעל נוף עוצר נשימה...נוף שבהחלט מזכיר את הנוף, של מחוז טוסקנה אשר באיטליה! ואם יעניין אתכם לדעת לאיזה חבל ארץ עם נוף מדהים הגענו, אז אספר לכם, שהגענו לחוויה של יין וטבע, ביקב קדמא אשר נמצא בכפר אוריה (מושב בשפלת יהודה ליד העיר בית שמש ) היקב שוכן לו באמצע הקו המתוח בין ירושלים לתל-אביב, טובל בנוף בין עמק האלה וכרמי יוסף, צופה אל הים מרחוק, מוקף שבילי טיולים ואופניים… חברים, הגענו למקום פסטורלי וקסום מזמין וממש מפנק... ושם טעמנו מספר סוגים של יינות, יינות שמיוצרים במקום ובמוסף הייתה לנו גם ארוחת בראנץ' קלילה וטעימה...



וזו שכאן בתמונה זו לינה,  בעלת היקב, שמגלה לנו את הטעמים מהם אנחנו בעצם טועמים😋😘
אז בואו וספר לכם מעט אודות לינה האישה המדהימה ומעוררת ההשראה❗
לינה, היא אשת הייטק לשעבר, שיצאה למסע מרתק, בעקבות השורשים של משפחתה בגיאורגיה.
מסע מחלום אישי, דרך יזמות ומקצוענות ועד לשלל המדליות של היינות ביקב. 
חברים רק שתדעו,  שיקב קדמא הוא יקב בוטיק משפחתי שהוקם בשנת 2010.
היקב מתמחה בייצור יינות איכות תוך החייאת שיטות ייצור אשר היו נהוגות בארץ ישראל ובעולם היין הקדום לפני אלפי שנים. 




זהו היקב היחיד בישראל המשתמש בכדי חרס ענקיים בתהליך ייצור היין.
יקב קדמא  כמו שכבר אמרתי קודם, שוכן בכפר אוריה, בחצי הדרך בין תל אביב לירושלים.
היקב הוקם ומנוהל ע"י הייננית לינה סלוצקין.
לינה יבאה כדי-חרס ענקיים מגאורגיה, שם שרדה המסורת של יצורם על ידי אומנים מקומיים, ומשם הביאה את שיטת ייצור היין הייחודית ליקב.
משהחליטה להכנס לעולם היין, למדה לינה בביה"ס ליין ביקב שורק, שנה ייננות ושנה כורמות, במהלך הלימודים החלה בתכנון והקמת היקב.
היקב עתיק וחדשני כאחד❗ 

בעשיית היין יקב , קדמא משלב טכנולוגיות עתיקות עם ידע עדכני, ומחדש טכנולוגיות יצור יין שהיו נהוגות בארץ ישראל בעת העתיקה )שרידי השיטה נמצאו, בין השאר ,בחפירות באפולוניה וביבנה ים
היקב הוקם בעקבות מחקר מקיף שנעשה באתרים בעולם, בשיתוף פעולה עם פרופ' עמוס הדס - מחבר הספר "הגפן והיין בארכיאולוגיה של ארץ ישראל", ובייעוצו של דר' ארקדי פפיקיאן – מבכירי הייננים בארץ. כל יין עובר תסיסה והשריה בכדי חרס שהובאו לצורך כך מגאורגיה.

היקב ממוקם בלב מטה יהודה בעמק קסום.  
הכרם בין שדות חקלאיים לאורך כביש 44 בדרך הישנה לירושלים, שוכן הכרם שלנו בכפר אוריה.  
הכרם נטוע על הגדה הדרומית של נחל הראל וממנו ניזון.  
ניתן לראות גיתות עתיקות פזורות לאורך השלוחה המובילה אל כפר אוריה.  
גיתות אלה שימשו לעשיית יין בימי קדם.  
הכרם נטוע בגובה 922 מ' מעל פני הים על סלע גיר וניחן בהבדלי טמפרטורה חדים בין יום ללילה. 




יקב ירוק בלב נוף מרהיב יקב קדמא בנוי בהתאם לעקרונות בניה ירוקה, הוא משתמש בחשמל סולארי המופק ממערכת המותקנת על הגג. המבנה בנוי מחומרים מבודדים השומרים על חום/קור בצורה אופטימאלית. 
הקיר הדרומי החשוף ביותר לקרינת שמש מכוסה ברשת וצמחיה מטפסת היוצרת הצללה ומונעת התחממות.
כל החלונות ביקב פונים לכיוון צפון, דבר המונע חדירה של קרינה ישירה לתוך החלל הפנימי בשעות החמות של היממה.

חברים קבלו הצעה לבילוי מושלם, ביקב ישנו גם מרכז המבקרים .
במרכז המבקרים ניתן לערוך מפגשים מסוגים שונים באווירה נינוחה וברמה גבוהה. 
המקום מתאים לאירוח קבוצות פרטיות ולחברות והוא יכול להכיל בנוחות עד 100 איש בתוך האולם, בנוסף קיימת רחבה חיצונית הניתנת לניצול בעונות מתאימות. ניתן לקיים במקום: סיורי קבוצות , ישיבות הנהלה, מפגשים עסקיים,  ימי גיבוש וכיף, סדנאות מסוגים שונים , מפגשים משפחתיים,  ארוחות , ערבי שירה ומוזיקה ערבי הרצאות ועוד.
בכל אירוע ניתן לשלב סיור ביקב וטעימת יין. 
במקום יש אינטרנט אלחוטי, מסך ומקרן, לוח לבן ופליפצ'ארט לפי הצורך.
סיורים/תיירים למבקרים ביקב תינתן הזדמנות לטעום יין, לסייר ביקב וללמוד על השיטה ליצור יין שאין כדוגמתה בארץ. 
הטועם מן היין יגלה כי שיטת התסיסה בכדים משפיעה על הטעם ומעניקה ארומות ייחודיות בשלב החשוב של גיבוש אופיו של היין. מידע נוסף:  
ניתן לשלב תפריט של גבינות ופינוקים עם הסיור וטעימות היין. 
תפריט היקב מבוסס על מרכיבים כשרים, ללא תעודת כשרות למקום. 
ניתן לשכור את מרכז המבקרים. 
מעבר לתפריט היקב, היקב עובד בשיתוף עם מגוון שירותי קייטרינג ושפים. 



המקום משרה אוירה קסומה על כל מי שמגיע אליו
התמונה מדברת בעד עצמה....
ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה❗❗❗

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger