יום שישי, 28 באוגוסט 2015

המלכה הברוכה עומדת בפתח והנה הפינוק שהוכן לכבודה



בס"ד


חברים יקרים שלי ברוך בואכם !!!

והפעם לכבוד שבת המלכה החלטתי לפנק את בני ביתי בעוגה תפוזים קלילה

מפנקת וטעימה.

חיפשתי לי מתכון ומצאתי עוגה פשוטה לעשייה הכוללת סה"כ 3 ביצים  

(המתכון לקוח מ"טולטולים")

ומאחר והעוגה יצאה כל-כך גבוהה ומוצלחת החלטתי 

 שלכם אני ממליצה באהבה ואתכם משתפת בשמחה !!!

 לנוחיותכם מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות ,שלב אחרי שלב את הכנתו.

     בהצלחה !!!!



החומרים לעוגה















2 ו- ½  כוסות קמח

1 כוס פתיתי קוקוס

1 כוס סוכר לבן

¾ כוס מיץ תפוזים

1 שקיק אבקת אפייה

קורט מלח

3 ביצים גדולות

½ כוס שמן

2 כפיות תמצית וניל
המצרכים לסירופ תפוזים קרמלי:


100 מ"ל מיץ תפוזים

1 כף גדושה סילאן(אני השתמשתי בבש)

סרט מקליפת תפוז



אופן ההכנה :


תחילה מחממים תנור ל-170 מעלות,

משמנים היטב תבנית ומפזרים מעט סוכר על התחתית והשוליים.





















מערבבים בקערה את הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה,

מניחים בצד.


 מניחים בקערה סוכר ושמן ומערבלים באמצעות מיקסר.  


מוסיפים ביצה, מקציפים, וכשהיא מוטמעת לחלוטין 

בתערובת הסוכר והשמן מוסיפים עוד ביצה, מקציפים ועוד ביצה.

ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.

מוסיפים מלח, תמצית וניל  (אני הוספתי רום במקום)

ומיץ תפוזים ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה.
 

מוסיפים בבת אחת את החומרים היבשים ומערבבים בעדינות 

עד לקבלת בלילה אחידה יחסית.
 

לא לערבב יותר מידיי גם אם נשארים מעט גושים.

יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ומיישרים.

אופים 30-35 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת, 

וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.


בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:

 מניחים בסיר קטן מיץ תפוזים, סילאן וסרט קליפת תפוז. 

מחממים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. 

כשרותח, מנמיכים את האש ומבשלים עד לצמצום 8-10 דקות.

לאחר שהעוגה נאפתה, בעודה חמה יוצקים את הסירופ 

בצורה אחידה על פני העוגה.


ולבסוף מפזרים קוקוס מעל ומוסיפים שקדים או בוטנים



והרי לכם היצירה הנהדרת שתחכה לבני משפחתי 
בע"ה  לכבוד בואה של המלכה,השבת הברוכה!!!

מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger