בס"ד
ברוכים תהיו בבואכם חברים...
אז את צום יום כיפור כבר עברנו והינה השבת אוטוטו מגיעה אלינו, ראשית הרשו לי לאחל לכולנו חתימה טובה ושנה מתוקה!!!
אינני יודעת מה נהוג אצלכם, אך אצלנו נהוג בכל שנה לסיים את הצום עם מנה גדושה של מתוקים ולכן החלטתי להכין לצאת הצום בקלוואה אותנטית ,טעימה ופשוטה להכנה.
הכל נולד כתוצאה מהמחשבה שכולה לפנק ,לפנק ,לפנק.......בימים האחרונים כולם מעלים בפייסבוק, תמונות ומתכונים של מאפים מתוקים ולי התחשק השנה להכין מתכון מתוק אך שונה.
תוך כדי שוטטת באינטרנט, מצאתי לי מתכון מנצח (מאתר שנקרא FOODS והמתכון של מזל סבאג)אפיתי את אותה בקלוואה בפשטות ובמהירות.
מה אומר לכם ידידיי, בני משפחתי ממש עפו עליה...ותגידו לי אתם איך אפשר שלא?
המתכון פשוט וקל אז למי שמעוניין לפנק את אוהביו ולהמתיק את חגם...
ולכן חברים כנהוג אצלנו שנהנים אז משתפים
ולכם אני מאחלת בהצלחה
אז את צום יום כיפור כבר עברנו והינה השבת אוטוטו מגיעה אלינו, ראשית הרשו לי לאחל לכולנו חתימה טובה ושנה מתוקה!!!
אינני יודעת מה נהוג אצלכם, אך אצלנו נהוג בכל שנה לסיים את הצום עם מנה גדושה של מתוקים ולכן החלטתי להכין לצאת הצום בקלוואה אותנטית ,טעימה ופשוטה להכנה.
הכל נולד כתוצאה מהמחשבה שכולה לפנק ,לפנק ,לפנק.......בימים האחרונים כולם מעלים בפייסבוק, תמונות ומתכונים של מאפים מתוקים ולי התחשק השנה להכין מתכון מתוק אך שונה.
תוך כדי שוטטת באינטרנט, מצאתי לי מתכון מנצח (מאתר שנקרא FOODS והמתכון של מזל סבאג)אפיתי את אותה בקלוואה בפשטות ובמהירות.
מה אומר לכם ידידיי, בני משפחתי ממש עפו עליה...ותגידו לי אתם איך אפשר שלא?
המתכון פשוט וקל אז למי שמעוניין לפנק את אוהביו ולהמתיק את חגם...
ולכן חברים כנהוג אצלנו שנהנים אז משתפים
ולכם אני מאחלת בהצלחה
מצרכים :
חבילת בצק עלים
3 כפות של מרגרינה נוטורינה
2 כוסות אגוזי מלך טחונים- סה"כ 250 גרם אגוזים גרוסים.
2 כוסות שקדים טבעיים טחונים- סה"כ 220 גרם שקדים טחונים
כוס פיסטוק חלבי קלוי - סה"כ 120 גרם פיסטוקים קלויים גרוסים.
חצי כוס סוכר חום - סה"כ 98 גרם
לסירופ:
2 כוסות סוכר -סה"כ 358 גרם
1.5 כוסות קטנים של מים -סה"כ 300 מ"ל
30 מ"ל מיץ לימון
כפות דבש-סה"כ 44 גרם
כפית אחת של מי זהר.
אופן ההכנה :
תחילה יש לחמם תנור ל- 180 מעלות.
יש לרדד את הבצק ולחלק אותו לשלושה חלקים לפי גודל התבנית.
לשמן את התבנית בעזרת מברשת ולהניח עלה אחד.
לערבב בקערה: אגוזים, שקדים, פיסטוקים וסוכר חום
למרוח את העלה במחמאה ואז לפזר שליש מהכמות
על העלה ולהניח מעל עוד עלה.
למרוח שוב מחמאה ולפזר שוב את תערובתהשקדים האגוזים והפיסטוקים,להוסיף עלה אחרון של בצק ולהבריש גם אותו במחמאה בכמות נדיבה.
לפני האפייה לחתוך למעויינים בעזרת סכין חדה.
להכניס לתנור ל- 40 דקות או עד שהבצק מזהיב קלות.
את מצרכי הסירופ לשים בסיר ולבשל כחצי שעה עד לסמיכות קלה, תוך כדי ערבוב.
למזוג את הסירופ על הבקלאווה בעודה חמה.
והרי לכם התוצאה הנפלאה שעליה התענגו להם כל בני המשפחה
הבקלאווה הוגשה לצד כוס תה חמה וזו הייתה פשוט חגיגה....
מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!
מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה