יום ראשון, 27 בדצמבר 2015

שמעתם על השילוב המנצח של אפיית לחם ומעדנייה ביתית???

בס"ד

         צילום לבנה רייזר

איזה כייף שבאתם חברים, והפעם במסגרת ביקורכם פה, אשמח לספר לכם על חוויה מדהימה 

שחוויתי לאחרונה.


הכל התחיל בשיחה פשוטה עם חברותיי נטלי וסילבי, אודות סדנת לחמים ביתית,


 אותה מקיימת אישה מדהימה בשם רינה שדה בביתה.


נטלי הציעה לנו להגיע לסדנה, מאחר והיא יודעת שאחד מתחביביי הוא להיות במטבח ולאפות ...


החלטתי שאני מרימה את הכפפה וקובעת לי ולעוד חברות פגישה עם רינה שדה במטבח הפרטי שלה.


ואכן כך היה ביום חמישי הגענו לנו קבוצה של 4 בנות למטבח של רינה המקסימה שפתחה בפנינו גם 


את ליבה וגם את ביתה.




                                                    צילום לבנה רייזר


רינה שדה היא בוגרת לימודי קונדיטוריה בארץ ("אסטלה") ובסן פרנסיסקו, עם התמחות



באפייה (San Francisco Baking Institute, CA) בדגש על תהליכי אפיה מסורתיים (Artisan).


בשנים האחרונות רינה הייתה מורה לקונדיטוריה לנוער בסיכון ,

שילוב מיוחד בין המקצוע ושליחות חברתית.

לרינה ניסיון בהעברת סדנאות אפיה לקהל רחב, חסרי רקע רשמי קודם בבישול או קונדיטוריה.

רינה עבדה גם כקונדיטורית במסעדות "סיטרה","בראסרי","שילה"

וכקונדיטורית ראשית של "לחם ארז".

כיום רינה בשלבים של הוצאת תואר בהיסטוריה כללית באוניברסיטת בר- אילן ומשלבת בתוך כל זאת

סדנאות ביתיות של אפיית לחמים טעימים ובריאים...


צילום לבנה רייזר

חברים תקשיבו, אני למדתי הרבה דברים חדשים שם בסדנה, אודות המושג שנקרא "לחם".

הבנתי שלחם הוא אחת ממסורות עתיקות יומין של ייצור אוכל.

כאשר אנו אומרים לחם בעשיית יד בעצם אנו מדברים על אותן מסורות עתיקות יומין.

במסורות אלו רבה ההתייחסות לפרמטרים כמו: חומר הגלם ומקורותיו,

ייצור תוך התייחסות לתנאי הסביבה, אקלים וטמפרטורה.

ההתייחסות בעצם לכל מה שהטבע מציע ופחות למכונות ולתוספים הסינתטיים "שעוזרים" לנו

לקבל תוצאה מושלמת ואחידה.

פה למושלמות ולאחידות, נדרשות מיומנות והרבה הבנה.

אז הסדנה של רינה נקראת,

"אפיית לחם כפרי - הדרכה אישית צעד אחרי צעד"

והיא מועברת בשיטת Hands on, הסדנה מותאמת לאפיה ביתית ומקנה בסיסי ידע שישרתו

אתכם בכל מתכון לאפיית לחם.

אז . . . . מה בסדנה?

*בסדנה תלמדו לעבוד עם הקמחים הבאים: קמח לבן,קמח מלא,קמח שיפון ולהכיר בצקים

שונים, מרקם של לחם ואיך נוגעים ו "מרגישים" בצק.



צילום לבנה רייזר


* תכירו את כלי עבודה של האופה ואת הטכניקות לייצר כיכר עגולה וגם כיכר אובאלית.



צילום לני רייזר





צילום לבנה רייזר


* תלמדו לישה ידנית, שליטה בגלוטן (ללא פחד) ועל תהליך ההתפחה



צילום לני רייזר


(שמרים, מחמצת, זמן התפחה, טמפרטורה, טעמים וארומות)



צילום לבנה רייזר


* תלמדו את תהליך האפייה בתנור הביתי.



צילום לבנה רייזר


* ועוד... הפתעות טעימות מהמעדנייה הביתית







צילום לבנה רייזר



רוצים לדעת מה הכנו ומה אתם תכינו :

* לחם קמח מלא ודבש- כיכר עגולה








צילום לבנה רייזר


* לחם שיפון- כיכר מוארכת


צילום לבנה רייזר

* לחם מלא ודגנים כיכר מארוכת בתבנית.





צילום לבנה רייזר



חברים, 

חברותיי ואני מאוד נהנינו מסדנה שהיא כולה עונג על טהרת האפייה, 

ולבסוף גם התפנקנו ע"י רינה המארחת בארוחה חלבית טעימה...מה...מה !!!


                                      צילום לבנה רייזר


 אז לכל מי שרוצה לפנק ולהתפנק 

ממליצה על סדנת אפיית הלחם הכפרי של רינה באהבה ובחוויה המענגת משתפת באהבה !!!



ניתן לתאם תאריכים במייל או דרך הנייד וכמובן לקבל פירוט נוסף על הסדנה  אצל רינה בעצמה.

רינה שדה סדנאות אפיית לחם ומעדנייה ביתית 
רחוב פיארברג 21 ,ת"א
(054)5832434  rina.sade@gmail.com



---------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger