יום שישי, 10 ביולי 2015

סברינה מפנקת מלאה בתותים קצפת ואגוזים מה עוד אפשר לבקש


בס"ד



צהרי שישי מבורכים  מבקריי בלוג מקסימים....

תודה שהגעתם לצפות במתכון המצולם של עוגת הסברינה המפנקת,

שהכנתי לבני משפחתי לכבודה של שבת המלכה שעומדת בפתח...

למישהו מכם חברים יצא לברר אודות הסברינה ומהו מקורה???

אז אני בדקתי וגיליתי כי הסברינה (בצרפתית: Savarin, סָוָורָן)

היא בעצם עוגת שמרים טבולה בסירופ סוכר מבושם ברום

וממולאת בדרך כלל בקצפת או קרם.

מקור הסברינה במטבח הצרפתי בחבל לורן והיא קרויה

על שמו של בריה סאווארןגסטרונום צרפתי.

הסברינה פופולרית גם בקונדיטוריה האוסטרו-הונגרית

והגיעה גם לישראל שם הייתה פופולרית מאוד בשנות ה-60,

פופולריות שהלכה ופחתה עם השנים בעיקר בגלל שהגרסה

המקומית הייתה נחותה בהרבה מזו הצרפתית וכללה בין השאר

אני מצאתי מתכון מוצלח באתר שנקרא על השולחן "על השולחן"

ומזמינה אתכם לנסות אותו לאחר שאני ניסתי והצליח לי ,

בני ביתי ממש אהבו ... אפרופו העוגה יוצאת נהדר ושימו לב יש בה רק 2 ביצים

ולכן לכם אני ממליצה באהבה ואתכם משתפת בשמחה !!!

לנוחיותכם מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות ,

שלב אחרי שלב את הכנתו.


בהצלחה !!!!

מצרכים לעוגה:



1/4 +1 כוסות סוכר

1+1/2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 סוכר וניל

2 ביצים

1 שמנת חמוצה.( אני שמתי גביע יוגורט ביו וכף גבינה לבנה 5% במקום)

להרטבת העוגה

1 כוס מים רותחים

3 כפות סוכר

1 כוס מים רגילים

לקצפת שמעל

2 שמנת מתוקה (אני שמתי רק אחת)

2כפות סוכר(אני שמתי סוכר חום)

אופן ההכנה :






















תחילה לנפות את הקמח מי שנוהג לנפות כמובן ולהוסיף את הסוכר ,

סוכר הוניל ואבקת האפייה ולערבב הכל היטב.






















להוסיף ביצה לערבב ואז להוסיף את השנייה ולערבב היטב




















להוסיף את השמנת החמוצה



















לערבב את כל המצרכים היטב






























לשמן תבנית מלבנית ולצקת לתוכה את התערובת ולהכניס לתנור

לאפות בחום בנוני 35 דקות עד שהיא זהובה מלמעלה ולבדוק עם קיסם.

וכשהעוגהמוכנה ... אומנם היא נמוכה יחסית אך אל דאגה

אחרי שנמרח את הקצפת היא ציראה הרבה יותר גבוהה..




















להקציף 2 שמנת מתוקה (אני שמתי רק אחת) ו2כפות סוכר(אני שמתי סוכר חום)




















להכין את הרוטב מ:

1 כוס מים רותחים, 3 כפות סוכר, 1 כוס מים רגילים ולשפוך על העוגה

כשהעוגה צוננת לשפוך מעליה את הקצפת






















ומעל כל הקצפת לפזר תותים ואני הוספתי גם אגוזים שהעשירו את טעמה






















אז מה אתם אומרים, רוצים ביס חברים????



מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger