בס"ד
ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקרי בלוג יקרים!
קבלו מתכון מוצלח שקיבלתי מחברה מקסימה בשם סיגל
עוגיות פריכות ונימוכות ממולאות בתמרים ומפודרות באבקת סוכר...
מושלם פשוט מושלם😋המתכון לקוח לפי דבריה מאתר שנקרא "בישולי"
מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון...
מצרכים
למילוי:
2 כפיות גדושות קינמון
1קופסא של ממרח תמרים
אפשרויות מילוי נוספות:
ממרח חלבה ומעט סילאן
ממרח חמאת בוטנים +בוטנים קצוצים
שוקולד+סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה
ראשית חממו את התנור לחום של 180 מעלות.
נתחיל לערבב בקערה את החומרים היבשים:
מרחו את הבצק בעדינות
בממרח התמרים (בשליש מהכמות)(ראו תמונה 4)
פזרו קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי האגוזים) והתחילו לגלגל...
את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לממרח (ראו תמונה 6).
המשיכו לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני.
מרימים במהירות את הרולדה ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה (ראו תמונה 7).
בעזרת סכין חדה חלקו את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, רצוי לנגב את הסכין בין כל חיתוך (תמונה 8).
הכניסו לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
בתאבון!
ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקרי בלוג יקרים!
קבלו מתכון מוצלח שקיבלתי מחברה מקסימה בשם סיגל
עוגיות פריכות ונימוכות ממולאות בתמרים ומפודרות באבקת סוכר...
מושלם פשוט מושלם😋המתכון לקוח לפי דבריה מאתר שנקרא "בישולי"
מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון...
מצרכים
½ 3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
200 גרם מרגרינה או מחמאה רכה
⅓ כוס שמן
½ כוס מים
רבע כפית מלח
3 כפות סוכר
1 סוכר וניל
1 אבקת אפייה
200 גרם מרגרינה או מחמאה רכה
⅓ כוס שמן
½ כוס מים
רבע כפית מלח
למילוי:
2 כפיות גדושות קינמון
1קופסא של ממרח תמרים
אפשרויות מילוי נוספות:
ממרח חלבה ומעט סילאן
ממרח חמאת בוטנים +בוטנים קצוצים
שוקולד+סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה
ראשית חממו את התנור לחום של 180 מעלות.
נתחיל לערבב בקערה את החומרים היבשים:
קמח, אבקת אפייה, סוכר, סוכר וניל ומלח.
נעשה גומה במרכז ויוצקים אליה את השמן, המים והחמאה
נמשיך לערב עד שנוצר בצק חלק.
נכסה את הבצק בניילון נצמד ונקרר למשך כחצי שעה במקרר, קירור הבצק יעזור לרדד ולגלגל אותו בקלות.
נחלק את הבצק ל-3 חלקים שוים, כל חלק יהפוך גליל ארוך טעים.
על משטח מקומח רדדו חלק ראשון למלבן ברוחב של כ- 35 ס"מ על 25 ס"מ.
הבצק מאוד רך ולכן נצטרך לעבוד בזהירות רבה, יש להקפיד לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך.
(זה לא נורא אם הבצק נקרע כי אפשר להדביק).
יש למרוח את הבצק בעדינות בממרח התמרים (בשליש מהכמות)
לפזק קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי האגוזים) ולהתחיל לגלגל...
את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לממרח .
יש להמשיך לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני.
וכעת להרים במהירות את הרולדה וולהניח אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה .
בעזרת סכין חדה יש לחלק את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, רצוי לנגב את הסכין בין כל חיתוך
כעץ יש להכניס את הרולדה לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
נעשה גומה במרכז ויוצקים אליה את השמן, המים והחמאה
נמשיך לערב עד שנוצר בצק חלק.
נכסה את הבצק בניילון נצמד ונקרר למשך כחצי שעה במקרר, קירור הבצק יעזור לרדד ולגלגל אותו בקלות.
נחלק את הבצק ל-3 חלקים שוים, כל חלק יהפוך גליל ארוך טעים.
על משטח מקומח רדדו חלק ראשון למלבן ברוחב של כ- 35 ס"מ על 25 ס"מ.
הבצק מאוד רך ולכן נצטרך לעבוד בזהירות רבה, יש להקפיד לקמח גם את הבצק כדי שלא ידבק למערוך.
(זה לא נורא אם הבצק נקרע כי אפשר להדביק).
יש למרוח את הבצק בעדינות בממרח התמרים (בשליש מהכמות)
לפזק קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי האגוזים) ולהתחיל לגלגל...
את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לממרח .
יש להמשיך לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני.
וכעת להרים במהירות את הרולדה וולהניח אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה .
בעזרת סכין חדה יש לחלק את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, רצוי לנגב את הסכין בין כל חיתוך
כעץ יש להכניס את הרולדה לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!
ואם חשקה נפשכם בעוד מתכונים מצולמים ומוצלחים
הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת "מתכונים מצולמים"
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים
מרחו את הבצק בעדינות
בממרח התמרים (בשליש מהכמות)(ראו תמונה 4)
פזרו קינמון ואגוזים (אפשר גם בלי האגוזים) והתחילו לגלגל...
את הקיפול הראשון של הרולדה תמיד צריך לצבוט ולהדביק אותו לממרח (ראו תמונה 6).
המשיכו לגלגל בעזרת הכריות של כף היד מצד אחד עד לצד השני.
מרימים במהירות את הרולדה ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית התנור, יש להניח אותה כך שצידה החלק כלפי מעלה (ראו תמונה 7).
בעזרת סכין חדה חלקו את הרולדה לעוגיות אך לא לחתוך עד הסוף, רצוי לנגב את הסכין בין כל חיתוך (תמונה 8).
הכניסו לתנור למשך 25-35 דקות, העוגיות מעט מזהיבות אך נשארות בהירות.
ברגע שהעוגיות יוצאות מהתנור יש לחזור על החיתוך אך הפעם עד הסוף כלומר להפריד את העוגיות ביניהן וכמובן לזרות המון אבקת סוכר...
יש לתת לעוגיות להצטנן לפני שאוכלים מכיון שכשהן חמות הן רכות ולאחר שמתקררות הן הופכות להיות פריכות מאוד...
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה