יום שני, 26 בנובמבר 2018

מתכון לתפוח אדמה מוקרם

בס"ד

ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים!
והפעם בוחרת לשתף אתכם במתכון מוצלח לתפוח אדמה מוקרם ומושלם שכיכב אצלנו בארוחת הערב היום
הילדים ביקשו, הילדים קיבלו...
מאחלת באהבה ובתאבון למי שיכין את המתכון....
יש לציין שהמתכון נעשה בעיקבות מתכון שמצאתי באינטרנט מהאתר שנקרא מתכונים ב-10 דקות

מצרכים:

5 תפו"א בינוניים מבושלים

(ניתן לבשל במים מראש / לרכך אותם במיקרוגל)
2 כפות שמן זית/ 50 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
חצי חבילת פטריות טריות קצוצות
מיכל שמנת לבישול/מתוקה (250 מ"ל)
4 כפות חלב
כפית אבקת מרק
קורט מלח וקורט פלפל שחור.
גבינה צהובה מגורדת בערך כ_100 גרם

אופן הכנה:

ראשית נחמם תנור ל200 מעלות.

 במקביל מחממים מחבת עם שמן זית או חמאה ומטגנים כדקה את השום הכתוש (לשים לב שלא יישרף).
מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים. מטגנים 2-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.
שופכים למחבת את השמנת והחלב ומתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. 
מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב כ-2 דקות ומסירים מהאש.
חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים בתבנית פיירקס או אלומיניום.
 יוצקים מעל את רוטב השמנת והפטריות באופן שווה. מפזרים גבינה צהובה ואופים בתנור במשך כ-30 דקות עד להזהבה.

ניתן לשלב בתפוחי האדמה גם בטטות לטעמי זה מושלם איתם


בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!
ואם חשקה נפשכם בעוד מתכונים מצולמים ומוצלחים

הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת "מתכונים מצולמים"
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger