יום שבת, 22 בדצמבר 2018

דגים מרוקאים חריפים





ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים!!!
והפעם הכנתי לכם דגים מרוקאים חריפים ופיקנטיים, לכבודה של השבת הנפלאה שבלעדיהם השבת לא נכנסת ולכבודם של בני ביתי שבד"כ עפים על הדגים שאני מכינה.
כבשלנית וחובבת קולינריה, אני מתנסה, טועמת ומחפשת ללא הרף את הטעם המיוחד והנוסף שישדרג את המנות שלנו, אני תרה ומחפשת את הטוויסט המיוחד שייקח את המנה שלי לקצה.
בכל שישי אני מנסה לגוון לבני ביתי את הטעמים, פעם מכינה מושטים בתנור ופעם מוסר מטוגן, לברק מצופה בעישבי תיבול והפעם בקלה ברוטב פיקנטי חריף מרוקאי...
את הטעמים הנפלאים בדגים של השבוע, שידרגתי בעזרת מלח ספייסי מסדרת מלח הארץ.

לאור הצלחת סדרת מטחנות המלח והתבלינים שהשיקה "מלח הארץ" לפני כשנתיים, מרחיבה כעת החברה את פעילות משפחת המטחנות ומשיקה סדרת מטחנות פרימיום חדשה, המאופיינת באקסטרא תבלינים. 
בכך ממשיכה 'מלח הארץ' לתמוך במגמת הבישול הביתי ובפיתוח תרבות המלח במטבח הביתי.
והרי לכם המתכון לתבשיל הדגים המוצלח, שממש נטרף מהרגע שהוגש לשולחן השבת.

ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה !!!

לנוחיותכם מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות ,שלב אחרי שלב את הכנתו.




                                        בהצלחה !!!!


מצרכים 





6-8  דגי בקלה
2-3 שיני שום
2-3 תפוחי אדמה
2 גמבות
רבע כוס שמן
פילפל חריף ירוק
חופן כוסברה
עלה כרפס
1/4 כפית כמון
כף פפקריקה אדומה
1/4 כפית כורכום
כף מלאה של אבקת מרק פרווה
1/2 כף סוכר
 2 קופסאת רסק עגבניות קטנים 
2-3 סיבובים במטחנת המלח של סייפייסי מלח 

אופן ההכנה: 






בוזקים שמן לסיר ובמקביל פורסים את הירקות
(תפוחי אדמה,גמבות,פלפל ירוק חריף ושום) ומוסיפים אותם לסיר


מטגנים טיגון קל ומוסיפים מעליהם את רסק העגבניות ואז מוסיפים את התבלינים, מלח הספייסי והסוכר


בוזקים מיים לפי הצורך, בכדי שייכסו את הירקות וייבשלו
אותם ומביאים לרתיחה ואז מוסיפים את הכוסברה והכרפס



לאחר שהירקות מתרככים בבישול , מניחים מעליהם את הדגים שיישחו בנעימים ברוטב הטעים.
מבשלים את הכל על אש בינונית למשך כחצי שעה ולבסוף טועמים ונהנים.


סדרת המטחנות החדשה של "מלח הארץ" 3 מטחנות מעוצבות המכילות תערובות של מלח ים טבעי ואקסטרא תבלינים טבעיים בשלושה סגנונות חדשים ומסקרנים:
מטחנת אקסטרא תבלינים – טנדורי: תערובת מלח ים טבעי ותבלינים בנוסח הודי, מכילה שפע תבלינים כגון: זנגביל, זרעי חילבה, שום יבש, פפריקה מתוקה, פלפל שאטה, זרעי כוסברה, בצל יבש, פלפל שחור, כמון, קליפת לימון, ציפורן, עלי כוסברה, כורכום, הל וקינמון. כל אלה מוסיפים טוויסט של טעם מהמטבח ההודי לכל תבשיל ומנה. במטחנה 125 גרם של תערובת מלח ותבלינים.
מטחנת אקסטרא תבלינים – ספייסי: תערובת מלח ים טבעי ומגוון עשיר של תבלינים כגון: פלפל שאטה, שום יבש, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פלפל אדום, פלפל ירוק, פלפל חלפיניו, זרעי כוסברה, כמון ושמן קפסיקום. כל אלה מוסיפים מעניקים טעם חריף ועשיר לכל מנה בבישול או בהגשה. במטחנה 115 גרם של תערובת מלח ותבלינים.
מטחנת אקסטרא תבלינים – שום פלפל: תערובת של מלח ים טבעי, שום יבש, פלפל שחור, פלפל לבן, פלפל ירוק, פלפל אדום, דוחן ושמן פלפל. השילוב בין המלח הטבעי והפלפלים השונים מהווה איזון נפלא בין המליחות והחריפות. במטחנה 115 גרם של תערובת מלח ותבלינים.
בכל מטחנה תערובת 100% טבעית של מלח ים ומגוון ייחודי ועשיר של תבלינים ועשבי תיבול. השימוש במטחנות מייתר את הצורך בתבלינים נוספים: כמה סיבובים קלים של המטחנה – ומתקבלת מנה מתובלת בצורה טבעית המעניקה חוויה אנינה של טעם.
מטחנות 'מלח הארץ' מסדרת אקסטרא תבלינים, בכל רשתות השיווק ורשתות המזון. כל המוצרים בסדרות המטחנות של 'מלח הארץ' כשרים פרווה בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית ירושלים.
אז יאללה חבריםמאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!

ואם חשקה נפשכם בעוד מתכונים מצולמים ומוצלחים


הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת "מתכונים מצולמים"
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger