יום רביעי, 29 באפריל 2015

כשצבע וטעם נפגשים... קבלו מתכון לממולאים ססגוניים

בס"ד




והרי לכם מתכון נפלא לממולאים ססגוניים וטעימים, לכם כן כן 
לכם, מבקריי הבלוג שלי.













כשניסיתי לחשוב כיצד הפעם אני משדרגת את ארוחת הצהריים
היום לילדי, נזכרתי בממולאים הטעימים שאימי מכינה וחשבתי לעצמי, נכון זה מצריך קצת יותר מאמץ אבל וואלה מגיע להם שאפנק 
אותם ואתאמץ בשבילם.
טוב חברים יקרים המתכון יצא פשוט נפלא והחלטתי שעליו אני לכם,
ממליצה באהבה ואתכם משתפת בשמחה !!!
לנוחיותכם מצורף כאן המתכון והתמונות המפרטות ,שלב אחרי שלב את הכנתו. 

                      בהצלחה !!!!



מצרכים :

















2 פילפלים 
2 קישואים
2 גמבות אדומות
בצל גדול קלוף
2 עגבניות שמרוקנים אותן מתוכן

                                                                          




























לרוטב

1/4 כוס שמן
2-3 שיני שום פרוסים
רסק קטן של יכין (בערך כ-100גר')
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה
כף אבקת מרק
כף סוכר חום
מים לכיסוי הממולאים
וחופן של כרפס וכוסברה קצוצים גס


מצרכים למילוי:


כוס אורז מבושל (אני מכינה במקרו עם 2 כוסות מיים, כף שמן וכפית מלח, למשך כ12 ד' )
בערך 300 גר' בשר בקר טחון 
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה
כף אבקת מרק


אופן ההכנה :









תחילה נבשל במיקרוגל כוס אורז עם 2 כוסות מיים, כף שמן וכפית מלח, למשך כ-12 ד'







נוסיף את הבשר הטחון והתבלינים,















נרוקן את הפלפלים הקישואים העגבניות והבצל מתוכן .


















בבצל נחרוץ חריץ לכל אורכו ונפזר על החריץ מלח
ונשים בצד לריכוך למס' דקות.
לאחר מכן נמלא את הפלפלים העגבניות והבצל










וניגש להכנת הרוטב בסיר נטגן את שיני השום
עם הרסק












נוסיף את התבלינים וכוס המים ונערבב














לרוטב נכניס את הירקות הממולאים










נוסיף עוד מים רתוחים שיכסו את פני הירקות,
נכסה את הסיר ונבשל על אש בינונית,
למשך כחצי שעה עד 40 דקות.










והרי לפניכם התוצאה הנפלאה, ממולאים ססגוניים וממש מזמינים.
אילו רק יכולתי להעביר לכם את טעמם דרך התמונות...
מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה