יום ראשון, 20 במרץ 2016

סוכר, יה סוכר, בסבוסה... עוגת סולת מתוקה....


בס"ד



חברים שלי,
השבת זה עתה חלפה וכעת אבחר לשתף אתכם במתכון מושלם, לעוגת סולת מתוקה וכל כך טעימה, שאיך שיצאה מהתנור לכבוד בואה של המלכה פשוט חוסלה....
זה זמן רב שאני מחפשת מתכון מוצלח לעוגת סולת, ניסיתי כמה וכמה מתכונים, שיצאו פחות מוצלחים.
והנה בשבוע שעבר העלתה לפייסבוק, חברתי יפית ארז, תמונה של עוגה מושלמת, מייד ביקשתי ממנה מתכון והיא שלחה לי בפרטי.
הבטחתי לנסות ולספר את התוצאות.
וכשאני מבטיחה אני משתדלת גם לקיים....
וכעת אחריי שהתגובות היו כל כך חיוביות ואצלי בבית נהנו והתענגו על כל ביס, אני בוחרת לשתף את הכלל.
כי כשנהנים אז משתפיםלנוחיותכם מצורפות כאן התמונות המפרטות שלב אחרי שלב את הכנתו.

                              בהצלחה !!!!



מצרכים
















1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
1 כוס קמח
1 וחצי כוסות סולת
2 כפות בוטנים קצוצים
2 שקיות אבקת אפייה
1 וחצי כוסות מיץ תפוזים טרי
1 כוס שמן
4 ביצים 

לסירופ
1 וחצי כוס סוכר
2 כוסות מים
2 כפיות מי ורדים 


אופן ההכנה:


 ראשית מחממים תנור ל-180 מעלות.




















בקערה מערבבים סוכר, קוקוס,קמח וסולת. 
מוסיפים את הבוטנים ואבקת האפייה ומערבבים שוב.





















מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים,



















השמן והביצים ומערבלים לתערובת אחידה.
















מעבירים את הבלילה לתבנית מלבנית ומשומנת
ואופים כ-45 דקות.

בזמן שהעוגה נאפת בתנור, ניגש להכנת הסירופ:


מצרכים להכנת הסירופ













1 וחצי כוס סוכר
2 כוסות מים
2 כפיות מי ורדים

אופן ההכנה:


















בסיר קטן על להבה בינונית מערבבים
סוכר, מים ומי ורדים, לכ-20 דקות עד שהסוכר נמס לחלוטין.



















והנה העוגה השזופה מייד לאחר יציאתה מהתנור החם...
















שופכים את הסירופ על העוגה בעודה חמה, 
מצננים וחותכים למלבנים.










תודו שהתוצאה נראית נפלאה ואני אוסיף ואומר, שגם יאמי... מה זה טעימה!!!

מאחלת בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון!!!

רשומות פופולריות

Google+ Badge