יום שני, 3 באפריל 2017

כדורי קמח מצה פריכים ורכים ממש נמסים בפה שטים בתוך מרק


בס"ד



חברים שלי ,
אוטוטו חג הפסח הנפלא עומד לו בפתח, אז רציתי לשתף אתכם במתכון מוצלח לכדורי קמח מצה(קניידלך)שיישוטו להם בתוך צלחת לצד ירקות בריאים וטעימים .
המתכון לקוח מתוך מדור שנקרא "אוכל טוב" שנמצא באתר "mako" .... 
אצלי המרק מככב כמעט כל ימי החג, כתוספת למנה העיקרית וממש אהבו את טעמו.
לכן כשמרוצים אז משתפים,

 ולכם אני ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה !!!

     בהצלחה !!!!

מצרכים ל-5  סועדים
1+1/2 כוסות (360 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, רותחים
1 כף שמן קנולה
1+1/4 כוסות (130 גרם) קמח מצה
1 כפית שטוחה מלח
2 ביצים גדולות (L)

אופן ההכנה של כדורי קמח המצה:

מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה.
מצננים כ-10 דקות.
מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
(אני ויתרתי על הקרור במקרר וישר הכנסתי לבישול במרק)

במקביל בסיר מרתיחים ירקות למרק
אני הכנתי את המרק מ: 3 תפוחי אדמה ,2-3 גזרים, בצל גדול, 2-3 קישואים,
1/4 דלעת וכמה עלי כרפס.
כמובן שאת הכל הרתחתי עם מיים בכמותשכיסתה  את כל הירקות
ואחרי שהמיים רתחו הוספתי את אבקת המרק של קנור.
בעזרת ידיים מעט רטובות יצרתי כדורים בקוטר 3.5  ס"מ. ובישלתי אותם כ-5 דקות,  
במרק המבושל עד שהכדורים צפו ובושלו היטב.






והרי לפניכם התוצאה כדורי קמח מצה שצפים להם
לצד הירקות בנחת בתוך הצלחת... 
ולי נותר רק לאחל בהצלחה ובתאבון לכל מי שיכין את המתכון !!!


 המלצות לטעמים נוספים של כדורי קמח המצה:
לקניידלך ירוקים – מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח פסטו ביחד עם הביצים.
לקניידלך אדומים - מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות ביחד עם הביצים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה