יום רביעי, 17 בינואר 2018

מתכון למרק כתום בריא וטעים!


בס"ד




ברוכים תהיו מבקריי בלוג אהובים!!!
ביום סגריר וקריר מה יותר מתאים ללגום אם לא מרק שהוא כולו כתום, מרק שהוא כולו בריא, חמים וטעים ושהוכן משמן אגוזים..



אומנם שמן האגוזים נעשה בכבישה קרה והערכים התזונתיים שבו נשמרים יותר כשמתבלים איתו סלטים או סתם שותים ממנו כף כל בוקרמאחר והוא מפחית לחץ דם, מחזק את המערכת החיסונית ומונע מחלות עונתיות, מועשר באומגה 3🐟 ואומגה 6🐠 ובכלל הוא פשוט שמן נהדר שהעשיר את טעמו של המרק הכתום, אשר הכנתי היום בפעם הראשונה...
המרק מלא בויטמין A מהגזרים, הבטטות הדלעת ושאר הירקות במרק, כך שהוא ישמור עלינו בריאים וחמימים למשך כל החורף. מתכון מעולה לילדים ולמבוגרים.
מצרפת לכם כעת את המתכון, עם התמונות שמסבירות שלב אחר שלב את הכנתו! 


מצרכים ל 3 סועדים




4 כפות שמן אגוזי מלך/ שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות

1.5 כוסות קוביות דלעת כתוחכה לקוביות

2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

5 כוסות מים רותחים

כף אבקת מרק 


כף סילאן 


קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

לסיר בינוני יוצקים את השמן האגוזים ומטגנים בצל למשך דקה אחת 



מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים - בצלים, בטטות, דלעת וגזר. מערבבים ומטגנים למשך רבע שעה


מוספים כף סילאן קורט אגוז מוסקט אבקת מרק ואת שאר התבלינים



מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 50 דקות, עד לריכוך הירקות.


כאשר הירקות מוכנים מסננים את המים לסיר נפרד.


את הירקות מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט ידני - טוחנים את הירקות היטב עד לקבלת מחית כתומה, חלקה ובלי גושים שאליה
מוסיפים חצי ממי הבישול של הירקות,ממשיכים בטחינת המרק בבלנדר עד לקבלת מרקם רצוי.

והרי לכם התוצאה, מרק כתום במלוא הדרתו שנלגם בשקיקה!
לחיצה על השורה הזו תראה לכם סירטון של הכנת המרק!

מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger