יום שני, 22 באוקטובר 2018

שאוורמה הודו ביתית

בס"ד




ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים!
תודו שהתמונה מאוד מפתה ומזמינה לאכילה!
את המתכון לשוארמה הטעימה והכל כך מזמינה, קיבלתי ישירות מהשף המדהים אבי ביטון, בהשקה בה נכחתי שבוע שעבר במעדניית סוליקה אשר ברמת אביב( המעדנייה של אבי ביטון) .
ההשקה נעשתה בחסות המועצה לענף הלול וארגון מגדלי העופות אשר יוצאים בשיתוף פעולה עם השף אבי ביטון, במסגרתו יוצעו מגוון מנות הודו מיוחדות למכירה במעדניית 'סוליקה' שבבעלותו במהלך חודש נובמבר. 
בין המנות שיוצעו במקום: 
שווארמה הודו ביתית



אורז בדואי עם נתחי בשר הודו ,



אושפלאו, 



חזה הודו מצופה ועוד.
אני אף מאמצת את דברי השף אבי ביטון אשר טוען כי מנות ההודו כובשות את המטבח הביתי, ובתור אבא לשני ילדים בשר ההודו הוא חלק בלתי נפרד ממנות הבשר שהוא מבשל לילדיו. 
ניתן להכין עם בשר ההודו על כל חלקיו מגוון מתכונים מגוונים וטעימים כמו סלט אסייתי קר עם נתחי הודו, גלילות חזה הודו ממולא, שווארמה הודו ביתית, כבדי הודו בתיבול מיוחד של קונפי שום ועוד. 
בשר הודו הוא בשר רזה יותר
אחוזי השומן בתרנגול הודו עומדים בממוצע על בין 3-5 אחוזים, ובבקר 5-30 אחוזים, תלוי כמובן בנתח. 
בנוסף בדומה לסוגי בשר אחרים הודו מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה מאוד. 
כלומר הוא מכיל את כל חומצות האמינו להן גוף האדם זקוק לבניה ולתחזוקה. 
בשר הודו מספק גם צריכה גבוה של ויטמינים ומינרלים. 
100 ג' בשר הודו מכילים:
כמחצית התצרוכת היומית המומלצת של וויטמין B12 (כ-0.3-1.6 מיקרוגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית למבוגרים 2.4-2.6 מיקרוגרם) הנחוץ ליצירת הדם, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לבנייה תקינה של העצם ומניע אוסטאופורוזיס.
ברזל - כ-1.4 מיליגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית של מבוגרים היא 8 מ"ג ביום (יש לשים לב כי ההמלצה לאישה בגילאי הפוריות עומדת על 18 מ"ג ביום). בנוסף, מחקרים מראים כי ברזל מן החי נספג טוב יותר מברזל מן הצומח.
מרכיב נוסף חשוב מאוד שיש בהודו בכמות גדולה הוא הסלניום. 
29-38 מיקרוגרם ב-100 גר", לעומת 20-24 מיקרוגרם בעוף ו-30-35 מיקרוגרם בבקר, כאשר הצריכה המומלצת למבוגר הנה 55 מיקרוגרם ביום. 
לסלניום תפקיד חשוב לגוף האדם, הוא נחוץ בהגנה על DNA, משמש כאנטי- אוקסידנט, מסיוע במניע מחלות סרטן, במניעת מחלות לב וכלי דם, בשמירה על פעילות תקינה של בלוטת התריס והמוח.
חשוב לציין שהערכים התזונתיים של מזונות, מהחי ומהצומח, אינם אבסולוטיים אלא תלויים בגורמים רבים, כולל גיאוגרפיים. 
הנתונים נלקחו מטבלאות מזון אמריקאיות, שהן מפורטות ומבוססות.
ועכשיו אחרי כל המידע הודות ההודו מפנקת אתכם במתכון המנצח בעל הטעם המושלם!!!

שאוורמה הודו ביתית

המרכיבים (לכ-4 מנות):

1/3 כוס שמן זית

2 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים

600 גרם נתחי שאוורמה הודו נקבה

1 כפית כמון

1 כפית גדושה בהרט (תערובת תבלינים)

1 כפית סומאק

מלח

פלפל שחור גרוס

50 גרם צנוברים, קלויים (לא הכרחי)

להגשה:

טחינה ירוקה

צנוניות

סלט ירקות

הריסה

אופן ההכנה:

מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים את ההודו והתבלינים ומטגנים על להבה בינונית כ-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר מזהיב ונעשה רך.
מוסיפים את הצנוברים ומטגנים דקה. 




מגישים חם, עם התוספות שאוהבים... אפשר בתוך פיתה או לאפה.
בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!!
ואם חשקה נפשכם בעוד מתכונים מצולמים ומוצלחים
הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת "מתכונים מצולמים"
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים









































אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Powered By Blogger