יום שני, 21 במאי 2018

מתכון לעוגת גבינה מ-2 ביצים

בס"ד


תודו שהיא לבנה ומרשימה, תודו שמתחשק לכם לטעום ממנה פרוסה...
ברוכים תהיו וכמה טוב שאתם כאן חברים מבקריי בלוג יקרים!!!
אז את המתכון של העוגה מצאתי רגע לפני כניסתה של המלכה ולפני בואו של החג שהוא כולו לבן...
היא כל כך טעימה שכל מילה שאוסיף אודותיה תיהיה מיותרת
ממליצה שתכינו ותשפטו בעצמכם...


ולכן לכם אני ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה
!!!

הנה המתכון על כל שלביו:





מצרכים:

2 ביצים (רצוי גדולות)
חצי כוס (100 ג') סוכר
500 גרם גבינה לבנה
מיכל (200 ג') שמנת חמוצה/ אשל
2 כפות (24 ג') קמח רגיל
כף מלאה (11 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

לציפוי(לא חובה להוסיף ציפוי אני הוספתי וחושבת שניתן לוותר)
מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
2 כפות (25 ג') מלאות סוכר
חצי כפית (2.5 ג') תמצית וניל

אופן הכנה:

הכנת התחתית: 
מחממים תנור ל180 מעלות. 
מערבבים בקערה את כל חומרי התחתית (קמח, אבקת סוכר, שמן וחלמון) עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט פירורית. מעבירים לתבנית עגולה 24 משומנת ומהדקים בתחתית באופן שווה. 
אופים בתנור במשך 12 דקות ומוציאים (את התנור משאירים דולק).

הכנת המילוי שמעל התחתית: 





מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר במשך כדקה. 







מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה ומערבבים. 





מוסיפים קמח ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.




יוצקים את התערובת מעל התחתית שאפינו ומכניסים למרכז התנור למשך 30 דקות (מזכירה שהתנור צריך להיות מחומם על 180 מעלות). 
מנמיכים ל160 מעלות ואופים 5 דקות נוספות.

הכנת ציפוי שמנת חמוצה: 







מערבבים את חומרי הציפוי בקערה במשך כחצי דקה (שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל).



מוציאים את העוגה בזהירות מהתנור ויוצקים את ציפוי השמנת (התנור נשאר דולק על 160 מעלות),
מחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. 
מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר. 
לאחר מכן מפזרים עליה גרידת לימון, עוטפים אותה ושומרים במקרר.

   מגישים את העוגה כשהיא קרה.

העוגה משביחה ככל שהיא במקרר לכן מומלץ להכין אותה יום לפני ההגשה.

הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת  "מתכונים מצולמים"
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
 ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה