יום שני, 14 במאי 2018

ריזוטו חיטה עם ערמונים ופיטריות

בס"ד




ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים
את המתכון הבא גיליתי להפתעתי והכנתי בסדנאת הבישול של בל קפצן חברתי המדהימה
הרשו לי לספר לכם חברים שבשבוע שעבר הזמינה אותי חברתי המדהימה השפית בל קפצן המוכשרת לסדנאת בישול שנקראת "ניחוחות של בית" בבית ניופאן גורמה אשר במלון מנדרין והחוויה הייתה פשוט מושלמת.
חברים בל המדהימה עורכת סדנאות בישול שמכשירות גם את מי שאין לה נגיעה למטבח והופכת אותה לאלופה.
משך הסדנא כשעתיים וכשמתחילים לעבוד עם בל בעלת האנרגיות המדהימות אז אין חשק שהזמן יעבור ורוצים ללמוד ממנה עוד ועוד...
את המתכון הבא אומנם הכנו יחד בסדנה, אך אני מבטיחה לכם בע"ה אכין אותו לבני ביתי לחג השבועות שוב...
כל כך פחדתי תמיד להתעסק עם מה שנקרא "ריזוטו" ובל גרמה לי להתמודד עם הפחד ולהצליח לעמוד במשימה.
אז קבלו את המתכון הנפלא לריזוטו חיטה עם פטריות וערמונים.

מאחלת בהצלחה ובתאבון למי שיכין את המתכון!!


מצרכים:




1.5 כוס חיטה
1/2 כוס שמן זית
1כף עלי טימין
3שיני שום כתושות
100 ג' ערמונים מבושלים
2 סלסלות של פטריות
1בצל קצוץ דק
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/3 כוס יין לבן
ציר ירקות
1/2 כןס קרם קוקוס
1/2 כוס פיטרוזליה



אופן ההכנה:





שוטפים את החיטה במיים מכניסים לסיר


קוצצים בצל




קוצצים גם את הפיטריות


קוצצים את השום

מחממים בסיר רחב שמן זית עלי טימין ומטגנים עד להזהבה את הבצל והשום






מוסיפים את הפיטריות ומטגנים מעט


מוסיפים לסיר נפרד את החיטה ומטגנים מעט, מוסיפים את ציר הירקות והיין בהדרגה מצקת אחת כל פעם עד שהמיים נספגים והחיטה רכה ומבושלת



מערבבים מידי פעם , מנמיכים את האש מוסיפים את קרם נקוקוס מבשלים עד שהנוזל נעלם מוסיפים את הערמונים והפיטרוזיליה ומעט שמן זית ומגישים



וזו הצלחת שהוגשה ממש דקות ספורות לפני שחוסלה!!!

ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה!

Google+ Badge