יום רביעי, 1 בנובמבר 2017

לחמניות ביתיות בציפוי קריספי, כשבתוכן פיצה עשירה ברוטב עגבניות וגבינה

בס"ד





ברוכים תהיו בבואכם חברים מבקריי בלוג יקרים!
והפעם באמתחתי המלצה למתכון אותו טרם הכנתי, אך בו שותפתי לאחרונה והוא נשמע ונראה טעים וקל להכנה....
מדובר במתכון ללחמניות במילוי פיצה, של יוספה בן כהן, בעלת הבלוג yovegan והיא מגישה לנו מתכון מיוחד וטבעוני, קל הכנה, בשילוב רוטב עגבניות בזיליקום של חברת "דורות" וצהובה טבעונית של "משומשו"














































































לחמניות ביתיות בציפוי קריספי, כשבתוכן פיצה עשירה ברוטב עגבניות וגבינה. 
הלחמניות מתאימות לאירוח והגשה ולארוחת ערב לכל המשפחה.

מצרכים (ל- 12 יחידות):

רכיבים לבצק:

500גר’ קמח לבן/כוסמין

1 כפית שמרים יבשים

1 כוס מים פושרים

1/2 כוס רסק תפוחי עץ

1 כפית אורגנו

2 כפות שמן זית

1 כף סוכר

1 כפית מלח

רכיבים למילוי:

1 חב’ רוטב עגבניות בזיליקום "דורות" במגשיות (160 גרם)

3 פרוסות צהובה 9% "משומשו"

רכיבים לציפוי:

1 כפית אורגנו

2 כפות שמן זית

2 כפות קטשופ

שומשום



אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת מערבל את כל רכיבי הבצק מלבד המלח ולשים במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מבריק וחלק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות.

2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ונותנים לו מנוחה של כ- 20 דקות (רצוי לכסות במגבת נקייה).

3. מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים.

4. חותכים כל פרוסת צהובה ל-4 ריבועים שווים. מוציאים את רוטב העגבניות מהקפאה ומחלקים כל מקל רוטב ל- 3 חלקים שווים (בסה"כ 4 יחידות).

4. משטחים מעט כל עיגול בצק ומניחים עליו ריבוע צהובה וקוביית רוטב קפוא. סוגרים היטב את הבצק מעל המילוי ומכדררים לכדור. מניחים על תבנית אפיה.

5. מניחים את התבניות עם הלחמניות בצד לתפיחה קצרה.

6. מערבבים את חומרי הציפוי, מלבד השומשום.

7. בעזרת מברשת מצפים את הלחמניות בתערובת הקטשופ ומפזרים שומשום מעל.

8. מכניסים את התבניות לתנור (אין צורך לחמם מראש) ומכוונים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות (הלחמניות יתפחו בתנור בזמן החימום) אופים כ- 30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות



והרי לכם התוצאה,

ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה!!!

Google+ Badge