יום שלישי, 12 ביוני 2018

מתכון להכנת פחזניות

בס"ד



ברוכים אתם חברים בבואכם לבלוג המשתף שלנו....
אז היום החלטתי להתמודד עם הפחד הפעם החלטתי לאתגר את עצמי עם מתכון לפחזניות החלטתי להכין מתכון ולהתמודד עם מה שכל כך חששתי ממנו בעבר.
אומנם במטבח ובכלל, הכל עיניין של ניסוי וטעייה/תהייה...
תשמעו צחוק חברים, ביום שישי ניסיתי להכין מתכון דומה
ולא ממש הצליח לי והיום איכשהו שרדתי ודווקא כן הצליח לי
כך לפחות נראה לי...(את המתכון מצאתי כששוטתי בגוגל אך שידרגתי אותו)
לאחר שהעלתי תמונות לפייסבוק והיו שם אינספור בקשות למתכון

מצרפת לכם מתכון מוצלח כעת וממליצה לכם לצאת מאזור הנוחות ולאתגר את עצמכם בהכנת המתכון
                                                      





מאחלת לכולכם הצלחה רבה!!!



מצרכים להכנת הפחזניות:













50 גרם מחמאה /מרגרינה
חצי כוס מים
1 כפית גדושה של סוכר חום
קורט מלח
3/4 כוס קמח לבן  
(במתכון כתוב 3/4 אך אני הוספתי עוד 1/4 כוס)
2 ביצים (בגודל M) בטמפ' החדר 
(במתכון כתוב 2 אני הוספתי ביצה אחת)

מצרכים למילוי:

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית

1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1/3 כוס חלב רגיל/ חלב קוקוס (פרווה)

3 טיפות תמצית וניל

לקישוט:
 

אבקת סוכר
אופן ההכנה: 

ראשית נחמם את התנור ל- 200 מעלות.

נניח בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ונחמם על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.



מיד לאחר שהחמאה נמסה, נכבה את האש ונוסיף את הקמח לסיר ונערבב במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות הסיר.
נעביר את הבצק לקערה, נמתין כחצי דקה ונערבב עם מיקסר במשך כדקה עד שמתקבל בצק חלק (בינתיים הבצק מעט מתקרר לפני שמוסיפים את הביצים).



נוסיף ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק).
רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה– מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. 
בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. 




(העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי – רמת מוצקות דומה לחומוס למריחה).














נפרוס על תבנית גדולה נייר אפייה וניצוק פחזניות קטנות. 
ניתן לעשות זאת באמצעות שקית זילוף ולהשתמש בצנתר בעל פיה רחבה בלחיצה אחת, כף לגלידה או 2 כפיות (הפחזניות אמורות לצאת קטנות, הן תופחות במהלך באפייה).
נכניס לתנור לאפייה של 20-25 דקות עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, נוציא אותן ונניח להן להתקרר בחוץ.

במקביל נכין את הקצפת למילוי הפחזניה
נשים את כל חומרי המילוי בקערה ונקציף עד לקבלת קרם יציב.
לאחר שהפחזניות התקררו, חותכים אותם באמצע בעזרת סכין וממלאים בקרם ומפזרים אבקת סוכר לקישוט.


והרי לכם התוצאות הנפלאות...
מה אומרים עמדתי במבחן? התגברתי על הפחד?
ממליצה באהבה ומשתפת בשמחה!!!

ואם חשקה נפשכם בעוד מתכונים מצולמים ומוצלחים
הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת "מתכונים מצולמים"
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים



Google+ Badge