יום שני, 7 בינואר 2019

שוקו חם בחורף קר

בס"ד



ברוכים תהיו בבואכם חברים, מבקריי בלוג יקרים והאהובים!
ואם כבר שוקו אז גם עוגת שוקלד שתככב ליד...

ככה זה כשקר בחוץ, מחמים את הבפנים עם כוס שוקו חם ויאמי טעים
שוקו שהכנתי מכפית וחצי אבקת קקאו של חברת "תבואות"


שמשיקה כעת, אבקת קקאו נא 100% טבעית, טהורה ואורגנית, היישר מפרו. הקקאו הנא לא עובר תהליך של קלייה, והטמפרטורה במהלך שלבי עיבודו אינה עולה על 45 מעלות, כך שהערכים התזונתיים שלו נשמרים כמו גם טעמו המשובח.






לכוס השוקו הוספתי 2 כפיות של סוכר בכדי להמתיק את הקקאו הנפלא ולצידו הנחתי 2 משולשים של עוגת שוקלד קרה שקיבלתי מחברה ..וכך הגשתי את המנה לנהוראי שלי ביום של חורף קר ואין ספק בכלל שחיממתי את ליבו ...
וכעת הרשו לי לספר לכם קצת אודות
 פולי הקקאו הנא (raw) שנחשבים לסופר פוד, טעמם עז והם עשירים בנוגדי חימצון, בויטמין C ובמינרלים ובהם ברזל, מגנזיום ואבץ. בנוסף, אבקת הקקאו של תבואות מיוצרת מפולי קקאו אורגניים, הנקיים מחומרי הדברה וכימיקלים. 
אבקת הקקאו העשויה מפולי הקקאו הגולמיים, משמרת את הטעם המיוחד ואת ערכם התזונתי. 
מהקקאו אפשר להכין משקאות חמים וקרים, מאפים, עוגות ועוגיות, ממרחי שוקולד נהדרים ועוד מגוון מאכלים. 
קצת היסטוריה על הקקאו: מקורו של הקקאו בהרי האנדים. תרבות המאיה, ומאוחר יותר התרבות האצטקית, ייחסו לקקאו ולמשקה המופק ממנו תכונות מרפא ותכונות מאגיות, והוא נחשב למשקה אֵלים. ערך הפולים היה רב והם שימשו אמצעי תשלום, בדומה למטבעות כסף של ימינו. 
הכובש הספרדי הרננדו קורטז הביא עמו לספרד את הפולים, אך המשקה התגלה לשאר אירופה רק כ-100 שנים מאוחר יותר, כשנסיכה ספרדית שנישאה למלך צרפת, הביאה עמה פולים כדי להכין לעצמה את המשקה הטעים. 
המשקה הפך ללהיט בכל אירופה. ב-1828 המציא ההולנדי קונרד ואן טון שיטה להוציא את השומן מהפולים וליצור אבקת קקאו וחמאת קקאו – תהליך שסייע לייצור טבליות השוקולד המודרניות. מאז זרמו נהרות של שוקולד בין דפי ההיסטוריה וכעת שוחרי הבריאות והטעם – חוזרים למקור. כשר בהשגחת בד"צ בעלז והרבנות מטה יהודה.  להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.il

ואם חשקה נפשכם בעוד מתכונים מצולמים ומוצלחים
הצטרפו בלחיצה על הקישור הבא לקבוצת "מתכונים מצולמים"
https://www.facebook.com/groups/1908577209373344/
ותוכלו לצפות במתכונים מצולמים בווידאו ולהשאר תמיד מעודכנים




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה